Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Командно-штабна структура ОЗС НАТО



Командування ОЗС НАТО з питань операції виконує оперативні функції та очолюється головнокомандуючим ОЗС НАТО в Європі.

Зона відповідальності СКО ОЗС НАТО в Європі включає території: Бельгії, Данії, Німеччини, Греції, Італії, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Іспанії, Турції, Польщі, Чехії, Угорщини, Болгарії, Румунії, Словаччини, Словенії, Латвії, Литви, Естонії, акваторії Північного, Ірландського, Норвезького, Балтійського, Середземного, Лігурійського, Тірренського, Іонічного, Адріатичного, Егейського, Мармурового, Чорного і Азовського морів, зони Балтійських і Чорноморських проток, Гібралтарської протоки, протоки Ла-Манш, Канарські та Фарерські острови, Гренландія, Ісландія, Португалія, а також повітряний простір над ними.

Командування ОЗС НАТО з питань трансформації є головнимна рівністратегічного командування у питаннях розробки військово-технічної політики блока в області перспективного військового будівництва, крім того це командування відповідає за розробку концепцій застосування ОЗС альянсу та проведення досліджень в області розробки нових форм і способів ведення бойових дій в різних умовах обстановки.

Другий рівень командування (оперативний) включає постійні командування ОЗС НАТО, що розташовані у містах Бранссум, Нідерланди та Неаполь, Італія.

Зазначені командування здатні проводити операції з місць їх постійного розташування або забезпечувати підтримку сухопутного штабу багатонаціональних об’єднаних оперативно-тактичних сил (БООТС), а також потужно, але більш функціонально обмежено постійного штабу, розташованого у місті Лісабон, Португалія, який може використовувати можливості штабу БООТС щодо розгортанні на морі.

Третій рівень (рівень підрозділів або тактичний) складається з шести видових командувань ОЗС НАТО, які забезпечують відповідну підтримку операцій на суші, морі та повітрі.

Зазвичай видові командування підпорядковані командувачам ОЗС НАТО. Але у разі необхідності вони також можуть бути підпорядковані іншому командувачу.

До складу Командування ОЗС НАТО у Бранссумі («Північ») входить командування повітряним компонентом, що розташоване у місті Рамштайн, Німеччина; морським компонентом, у місті Нортвуд, Велика Британія; та сухопутнім компонентом, у місті Гейдельберг, Німеччина.

Командування ОЗС НАТО у Неаполі(«Південь»), в свою чергу, має повітряний компонент, розташований у місті Ізмір, Туреччина, морським компонентом, у місті Неаполі, Велика Британія; та сухопутнім компонентом, у Мадриді, Іспанія.

До ОВПС НАТО «Північ» передаються підрозділи і частини військово-повітряних Сил Бельгії, Великобританії, Германії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, США, Чехії, Словаччини, Латвії, Литви, Естонії. До регіонального командування ОЗС НАТО «Південь» входять видові командування(ОВПС «Південь» і ОВМС «Південь»).

До ОВПС НАТО «Південь» входять передані в НАТО американські, грецькі, італійські, турецькі, угорські, болгарські, румунські та словенські авіаційні й ракетні частини і окремі підрозділи англійських Військово-повітряних Сил на Кіпрі і Близькому Сході.

Сили і засоби ОВПС НАТО приймала активну участь в бойових діях МНС в зоні Перської затоки, а також в операціях проти Югославії та Афганістану.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 504 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...