Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Транспортні функції ГЛ 18 страница



DTE   DCE
№контак Призначення Позн. CCITT
  Індикатор виклика - Ri 125 Ri
  Готовність терминалу -DTR 108 DTR
  Синхронізація передаваних даних – TxCik(джерело- DTE) 111 TxCik
  Синхр передаваних даних – TxCik(джерело DCE) 114 TxCik
  Синхр. данных, що приймаються RxCik 115 RxCik
  Виявлення несучої - CD 109 CD
  Земля сигналу -SIG 102 SIG
  Готовність DCE-DSR 107  
  Готовність до передачі CTS 106 CTS
  Запрос передачі RTS 105 RTS
  Дані, що приймаються DTE-RxD 104 RxD
  Передавні дані DTE-TxD 103 TxD
  Земля екрану -SHG 101 SHG

Рис 6.3 – Сигнали интерфейсу RS-232c/V.24

Для позначення сигнальних ланцюгів використана нумерація CCITT, яку називають «серія 100». В інтерфейсі реалізований біполярний потенційний код (+V, -V) на лініях DTE-DCE. Рівень сигналу високий: 12 або 15в що дозволяє надійно працювати на фоні великих перешкод.

При асинхронній передачі даних синхронізуюча інформація міститься в самих кодах даних, тому сигнали синхронізації TxCik і RxCik відсутні. При синхронній передачі даних модем (DCE) передає на комп'ютер (DTE) сигнали синхронізації без яких комп'ютер не може правильно інтерпретувати потенційний код, що поступає від модему по лінії RxD. У разі коли використовується код з декількома станами (наприклад QAM) то один тактовий сигнал відповідає декільком бітам інформації.

Нуль модемний інтерфейс характерний для прямого зв'язку комп'ютерів на невеликі відстані за допомогою інтерфейсу RS232c/V.24.

В цьому випадку необхідно застосовувати спеціальний нуль-модемный кабель, оскільки кожний комп'ютер чекатиме прийому даних по лінії RxD, що у разі застосування модему буде коректний, а у разі прямого з'єднання комп'ютерів - ні. Крім того, нуль -модемный кабель повинен імітувати процес з'єднання і розриву через модеми в якому використовується декілька ліній (RI, CB і т.д.). Тому для нормальної роботи двох полів, що безпосередньо сполучаються, нуль-модемный кабель повинен виконувати наступні з'єднання:

· RI-1+DSR-1 - DTR-2

· DTR-1 - RI-2 + DSR-2

· CD-1 - CTS-2 + RTS-2

· CTS-1 + RTS-1 - CD-2

· RxD-1 - TxD-2

· TxD-1 - RxD-2

· SIG-1 - SIG-1

· SHG-1 - SHG-2

Знак «+» позначає з'єднання відповідних контактів на одній стороні кабелю.

Іноді при виготовленні нуль-модемного кабелю обмежуються гельноперекрестным з'єднанням ліній приймача RxD і передавача TxD,

що для якого ПО буває достатньо, але в загальному випадку може привести до некоректної роботи програм розрахованих на реальні модеми.

Інтерфейс RS-449/V.10/V.11 підтримує більш високу швидкість обміну даними і велику віддаленість DCE від DTE. Цей інтерфейс має не окремі специфікації електричних сигналів. Специфікація RS-423/V.10 (аналогічні параметри має специфікація Х.26) підтримує швидкість обміну до 100000 біт/с на відстані до 10 м і швидкість 10000 біт/с на відстані до 100 м. Специфікація RS-422/V.11 (Х.27) підтримує швидкість до 10 Мбіт/з на відстані до 10 м і 1 Мбіт/с при відстані до 100 м. Як і RS 232, інтерфейс RS-449 підтримує асинхронний і синхронний

режими обміну між DTE і DLE. Для з'єднання використовується 37 контактний роз'єм.

Інтерфейс V.35 був розроблений для підключення синхронних модемів. Він забезпечує тільки синхронний метод обміну між DTE і DCE по швидкості до 168 Кбіт/с. Для синхронізації обміну використовується спеціальні тактовані лінії max l=15м.

Інтерфейс Х.21 розроблений для синхронного обміну даними між DTE і DCE в мережах з комутацією пакетів Х.25. Це складний інтерфейс.

Він підтримує процедуру встановлення з'єднання в мережах з комутацією пакетів і каналів. Інтерфейс розрахований на підрівня DCE. Для підтримки синхронних модемів була розроблена версія інтерфейсу Х.21bis, яка має декілька варіантів специфікації електричних сигналів: RS-232C, V.10, V.11 і V.35.

Інтерфейс «струмова петля 20МА» використовується для збільшення відстані між DTE і DCE. Сигналом є не потенціал, а струм 20 МА, протікаючий в замкнутому контурі передавача і приймача. Дуплексний обмін здійснюється в двох струмових петлях. Тільки асинхронний режим. Відстань декілька км, а швидкість - до 20 Кбіт/с.

Інтерфейс HSSI (High-Speed Serial Interface) розроблений для підключення до пристроїв DCE, що працюють на високошвидкісні канали. Також як Т3 (45 Мбіт/с), SONET (52 Мбіт/с). Режим - синхронний. Швидкість від 300 Кбіт/с до 52 Мбіт/с.

Типи глобальних мереж

ГлМ (рис 6.2) розроблений в якнайкращому рішенні комутації пакетів. Оптимальність цього режиму для зв'язку ЛВС доводить не тільки дані про сумарне трафіків одиницю часу, але і вартість послуг такої мережі. Звичайно при однаковій швидкості доступу мережа з комутацією пакетів виявляється в 1-2 рази дешевше, ніж мережа з комутацією каналів (тобто звичайна телефонна мережа).

Тому при створенні Гл мереж мережа з комутацією пакетів більш доцільна, але іноді в певних географічних пунктах може бути неприступною з різних причин. Телефонні мережі більш розповсюджені і більш доступні.

Залежно від того, які компоненти доводиться брати в арендувати, прийнято розрізняти мережі, побудовані з використовуванням:

· Виділених каналів;

· Комутації каналів;

· Комутації пакетів

Виділені канали

Можна отримати або у компаній (телекомунікаційних) володіючих каналами телекомунікації, або у телефонних компаній в межах міста або регіону.

Використовування виділених ліній можливо двома способами.

Перший полягає в побудові територіальних мереж певної технології, наприклад frame relay, в яких арендувати виділені лінії служать для з'єднання проміжних комутаторів пакетів) (як на рис 6.2).

Другий варіант полягає в з'єднанні виділеними лініями тільки об'єднуваних ЛВС або інших АП без установки проміжних комутаторів (рис 6.4). Другий варіант при реалізації більш простий, оскільки потрібні тільки маршрутизатори і видалені мости. І не потрібні протоколи глобальних технологій (наприклад Х.25)

Рис 6.4

Цей другий спосіб отримав назву «послуги виділених каналів», в ньому більше нічого з технології ГлМ і не використовується.

В даний час існує великий набір виділених каналів - від аналогових каналів тональної частоти з Δf 3.1 кГц до цифрових каналів технології SDH з пропускною спроможністю 155 і 622 Мбіт/с

ГлМ з комутацією каналів

Для побудови ГлМ можна використовувати два типи каналів:

- традиційні аналогові телефонні мережі;

- цифрові мережі з інтеграцією послуг ISDH

Гідністю мереж з комутацією каналів є їх поширеність, оскільки скрізь існують мережі.

Недолік - низька якість телефонних каналів, які як правило використовують старі комутатори з частотним ущільненням каналів

(FDM - технологія). На такі канали великий вплив надають зовнішні перешкоди (грозові розряди. Зовнішні електродвигуни). Але останнім часом все частіше упроваджують цифрові АТС, при яких аналоговий сигнал залишається

тільки з абонентним закінченням. Чим більше цифрових АТС в міському телефонному зв'язку, тим краще її якість, але.

Проте навіть при якісних каналах зв'язку, які можуть забезпечувати мережі з комутацією каналів.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 264 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...