Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекція №7. (друга половина XIX - початок XX ст.)



РИНКОВЕ ГОСПОДАРСТВО КРАЇН ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ЦИВІЛІЗАЦІЇ В ПЕРІОД МОНОПОЛІСТИЧНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ

(друга половина XIX - початок XX ст.)

Прогрес науки, техніки і технології виробництва в останній третині XIX ст.

Економічне піднесення США та Німеччини.

Основні фактори промислового відставання Англії та Франції.

Становлення індустріального суспільства в Японії.

Міжнародні економічні відносини.

Після завершення промислового перевороту розвинуті країни світу вступають в добу індустріалізації. Вона характеризується структурними зміна­ми в господарстві окремих країн. На основі науково-технічних і технологічних винаходів виникають нові галузі виробництва, модернізуються старі. Збіль­шується доля промислових підприємств у вироб­ництві валового національного продукту (ВНП) і на­ціонального доходу (НД). Під час індустріалізації відбувається концентрація виробництва та капітальні зміни в організації й управлінні виробництвом — виникають монополії, акціонерні товариства. У кін­ці XIX — на початку XX ст. завершується формування світового ринку, разом з тим поглиблюється нерівномірність у розвитку окремих країн, загост­рюються міждержавні суперечності.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 394 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...