Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Http://www.юрконсультация.com.ua/zrazki-procesualnih-dokumentiv.html



120. Функції процесуальних документів.

Процесуальний документ – це письмо-вий документ, складений на

Підставі кримінально-процесуального (чи цивільно-процесуального) закону уповноваженим на те

Суб'єктом у зв'язку зі здійсненням процесуального акту (виконанням

Процесуальних дій або прийняттям процесуальних рішень), в якому

Зафіксована інформація про хід і результати кримінально-процесуаль-ної

діяльності.
Р
езультати юридичного процесу завжди закріплюються у відповідних процесуальних документах, що мають офіційний характер і встановлену законом форму. Офіційний характер процесуальних документів виражається не тільки в тому, що вони оформляються - уповноваженими на те суб'єктами, але і в тому, що природа цих документів, їх структура та реквізити закріплені в законі. Процесуальні документи виконують самі різні функції. Найбільш істотне їх значення полягає в тому, що вони виконують роль своєрідних юридичних фактів, які визначають весь рух розгляду юридичної справи з моменту його надходження у виробництво до остаточного встановлення юридичних наслідків. Наприклад, постанова Державної Думи про прийняття проекту закону в першому читанні, що дозволяє перейти до другого читання.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 752 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...