Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача про призначення



Задача про призначення у загальному вигляді формулюється так:

Нехай є n робіт і n працівників, які можуть призначатися на ці роботи. Відома ефективність cij виконання кожним і-тим спеціалістом кожної j-ої роботи. Кожний спеціаліст може виконувати будь-яку роботу, але тільки одну. Необхідно знайти такий розподіл спеціалістів на роботи, щоб сумарна ефективність виконання всіх робіт була максимальною.

Для того, щоб скласти економіко-математичну модель задачі про призначення вводяться булеві змінні , які можуть приймати тільки два значення 0 або 1

Задача про призначення може розв’язуватися за допомогою методу потенціалів так як і транспортна задача. Але так як задача про призначення є задачею на максимум, то критерій оптимальності змінить знак на протилежний. Тобто розподіл спеціалістів на роботи буде оптимальним, якщо оцінки всіх незаповнених клітинок будуть невідємними . Задача про призначення в порівнянні з транспортною задачею буде мати такі відмінності:

· Буде виродженою, так як заповнення клітин можуть приймати значення 0 або 1;

· За циклом будуть передаватися тільки 0 та 1.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 294 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...