Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Криміналістичні обліки документів



Згідно з наказом МВС України № 682 від 30.08.1993р. (Про затвердження Настанови про діяльність експертно-криміналістичної служби МВС України) в органах внутрішніх справ для вирішення задач по розкриттю і розслідуванню злочинів організований криміналістичний облік визначених об'єктів, до числа яких відноситься і ряд документів.

I. Основне значення криміналістичного обліку документів, це виявлення підроблених документів і припинення злочинної діяльності осіб, що їх використовують, у встановленні осіб, що займаються підробкою деяких документів і вирішенні інших задач, пов`язаних із розслідуванням злочинів.

У рамках МВС України організовано облік підроблених документів, виготовлених поліграфічним способом; облік паспортів осіб, що розшукуються і втрачених паспортів, облік технічних паспортів на викрадені транспортні засоби. Обліку підлягають бланки підроблених документів, які виготовлені із використанням поліграфічної або іншої множної техніки, кліше, набору типографських літер. Ведення подібного обліку дозволяє встановити єдине джерело проходження підроблених документів, віддрукованих з одного набору, кліше або з використанням того самого розмножуючого апарату. В картотеці містяться оригінали документів. У деяких випадках, наприклад якщо вилучений один екземпляр документа, виготовляється фотокопія, що разом із негативом зберігається в картотеці обліку.






Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...