Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз одержаних результатів. Висновки і рекомендації. Отримані значення порівнюють з нормативними та роблять висновок про якість продукту



Отримані значення порівнюють з нормативними та роблять висновок про якість продукту.

Робота 8.2. Визначення масової частки спирту у вині, пиві та інших алкогольних напоях

Установки, прилади, лабораторний посуд, реактиви: мірна колба місткістю 250 см3, круглодонна перегінна колба об’ємом 500–750 см3, прямоточний або кульковий охолодник, спиртомір вищого класу точності, циліндр об’ємом 250 см3, термометр з ціною поділки 0,2 ºС.

Порядок виконання роботи

Метод базується на визначенні вмісту етилового спирту в дистиляті, одержаному після перегонки продуктів, за допомогою спиртометра [1, с.116–118].

Переносять 250 см3 вина за температури 20º С з мірної колби в перегінну. Мірну колбу обполіскують двічі – тричі дистильованою водою (по 20 см3), зливаючи промивну воду у перегінну колбу. Вино нейтралізують 1 моль/дм3 розчином NaOH за допомогою індикаторного паперу. Після цього перегінну колбу з'єднують із охолодником. Як приймальну колбу використовують ту саму мірну колбу, якою відмірювали вино. Нижній кінець охолодника з'єднують з капілярною трубкою. Перед початком перегонки в приймальну колбу наливають 15–20 см3 дистильованої води і з'єднують її з охолодником таким чином, щоб кінець капіляра занурювався у воду. Приймальну колбу вміщують у воду з льодом. Під час перегонки дистилят періодично перемішують, обертаючи колбу. Коли приймальна колба наповнюється більше ніж наполовину, капіляр виймають з дистиляту, обполіскують його 4–5 см3 дистильованої води і продовжують перегонку без водного затвора, тобто в такому положенні, щоб кінець капіляра не торкався дистиляту. Перегонку завершують, коли в приймальній колбі збереться близько 200–225 см3 дистиляту. Дистилят доводять за температури 20º С до позначки, енергійно перемішують і переливають у циліндр, куди опускають скляний спиртометр.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 362 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...