Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сируба z008



Одно или двух игольная машина «Зигзаг» цепного стежка, для выполнения декоративной отделки на нижнем белье, столовых и постельных принадлежностях, сарафанах.

Контрольні питання:

1. Призначення машин зигзагоподібної строчки.

2. Конструктивні особливості машин зигзагоподібної строчки.

3. Основні регулювання у машинах зигзагоподібної строчки (довжина стібка, ширина строчки, зміна положення строчки відносно центру голкової пластини).

4.Вкажіть особливості будови механізму а) човника б) голки машини1026 кл.

5. Дайте технологічну характеристику варіантів машини

335 кл. ”Мінерва”

ТЕМА: Праски, преси та обладнання для волого-теплової обробки

Волого-теплова обробка (ВТО) потрібна для надання деталям одягу й готовим виробам певної форми й товарного вигляду. Операції ВТО дуже різноманітні. До них належать розпрасовування й запрасовування різних швів, загинання країв напівфабрикатів (країв кишень, хлястиків тощо), видалення загинів деталей одягу, різні види спрасування (виточок, пілочок і бортових прокладок жакетів) і т. д. Вибір значень і визначення режимів ВТО є різними для тканин з різних волокон. У швейному виробництві застосовують три види ВТО: прасування, пресування й відпарювання. Прасуванням називається ВТО, при якій робоча частина праски послідовно переміщується по зволоженому напівфабрикату з певним тиском. Для прасування застосовують ручні й механізовані праски, прасувальні столи.
Під час пресування проводиться пропарювання напівфабрикату, створюється певний тиск подушок преса, відсмоктується вологість. Пресування виконується на пресах різних конструкцій.
При відпарюванні з волокон матеріалу знімають зминання, а також блиск. Відпарювання проводиться за допомогою потоку пари, яка підводиться до обробленої ділянки виробу. Для відпарювання застосовують відпарювачі. пароповітряні манекени, спеціальні парові пристрої.
Операції ВТО напівфабрикатів і виробів розділяються на внутрішньо процесорну, заключну або оздоблювальну. ВТО виконуються в готовому виробі. В швейній промисловості застосовують праски, які нагріваються паром, електрикою, і з електропаровим нагрівом. Застосування пари в прасках дає можливість з’єднувати три операції: зволоження, прасування і відпарювання. Праски класифікують в залежності від їх маси: їх випускають масою від 2,0 до 6,0 кг. Потужність електронагрівача 1 кВт, температура нагрівання регулюється від 100 до 200 °С, час нагрівання праски не більше 10 хв.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 346 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.014 с)...