Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електричні напівпровідникові переходи



Робота більшості по-лупроводниковых і мікроелектронних приладів заснована на використанні властивостей електричних переходів, під якими розуміють перехідні шари між двома твердими тілами з різними типами провідності або з різними значеннями провідності.

Приклади найважливіших переходів.

1) Між напівпровідниками р-и n - типу (це р - n - перехід або електронно-дірковий перехід - скорочено ЭДП).

2) Між напівпровідником і металом (це перехід Шотки або перехід "метал-напівпровідник").

3) Між напівпровідником і металом через діелектрик (це структури метал-діелектрик (оксид) - напівпровідник; МДП або МОН).

Якщо електричний опір переходу при одній полярності при-ложенного до нього напруги більше, ніж при іншій, то такий перехід явля-ется що випрямляє. Він використовується для випрямлення змінного электри-ческого струму, перетворення і генерації електричних сигналів. На основі таких переходів формуються діоди, транзистори, варактори та ін. электрон-ные прилади.

Якщо величина опору переходу не залежить від полярності прило-женного до нього напруга, то такий перехід є таким, що не випрямляє. Не-випрямляючі переходи (чи омічні контакти) широко використовуються для формування електричних виводів від напівпровідникових областей различ-ных електронних приладів і інтегральних мікросхем.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 304 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...