Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

З дисципліни. (для студентів 4 курсу всіх форм навчання



«АВТОМАТИЗОВАНІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ

НА ТРАНСПОРТІ»

(для студентів 4 курсу всіх форм навчання

напряму підготовки 1004 «Транспортні технології»)

Розробник, доц._________ Віниченко В.С.

Харків – ХНАМГ- 2007

Конспект лекцій з дисципліни «Автоматизовані системи управління на транспорті» (для студентів 4 курсу всіх форм навчання напряму підготовки 1004 «Транспортні технології»). Укл.: В.С. Віниченко – Харків: ХНАМГ, 2007. – 66 с.

Автор: В. С. Віниченко

Рецензент: доц. А.М. Горяїнов

Рекомендовано кафедрою транспортних систем і логістики, протокол № 9 від 05. 01. 2007 р.

ВСТУП

В загальній проблемі підвищення ефективності транспортних процесів важливе місце належить впровадженню автоматизованих систем управління дорожнім рухом (АСУ-ДР) та автоматизованих систем диспетчерського управління (АСДУ), побудованих на базі сучасних засобів автоматики та обчислювальної техніки.

У відповідності до цього фахівець у галузі транспортних систем повинен знати: структуру автоматизованих систем управління (АСУ), основні функціональні задачі, способи управління транспортними процесами, принцип дії основних технічних засобів, алгоритми роботи систем; вміти: встановити характеристики об’єкту управління, визначити доцільні способи та режими управління і обрати комплекс технічних засобів для їх реалізації, скласти блок-схему алгоритму функціонування системи, організувати її експлуатацію; мати уявлення про сучасні тенденції в галузі автоматизації транспортних процесів.

Навчальний план з даної дисципліни передбачає проведення аудиторних лекційних і лабораторних занять, а також вимагає від студента самостійної роботи з основною та додатковою літературою, конспектом лекцій, підготовки до виконання лабораторних робіт.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 245 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...