Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок відкриття асигнувань розпорядникам бюджетних коштів із загального фонду державного бюджету



Відкриття асигнувань головним розпорядникам бюджетних коштів із загального фонду державного бюджету здійснюється ДКСУ:

- за видатками, не віднесеними до захищених видатків, та наданням кредитів - на підставі пропозицій щодо відкриття асигнувань із загального фонду державного бюджету, складених ДКСУ та затверджених МФУ;

- за захищеними видатками - на підставі помісячного розпису асигнувань загального фонду державного бюджету.

Пропозиції щодо відкриття асигнувань складаються в розрізі головних розпорядників коштів з урахуванням ресурсної забезпеченості загального фонду державного бюджету, тобто очікуваних надходжень до бюджету та обсягів відкритих невикористаних асигнувань розпорядників бюджетних коштів, а також наявних та прогнозних залишків коштів на єдиному казначейському рахунку.

Зарахування асигнувань на рахунки, передбачені для обліку відкритих асигнувань головним розпорядникам бюджетних коштів, здійснюється ДКСУ:

- за захищеними видатками - на підставі помісячного розпису в перший робочий день місяця;

- за незахищеними видатками - відповідно до розпорядження, сформованого на підставі затверджених пропозицій.

Наступного робочого дня після зарахування асигнувань на відповідні рахунки позабалансового обліку, передбачені головним розпорядникам для обліку відкритих асигнувань, ДКСУ надає головному розпоряднику бюджетних коштів виписку з рахунку відкритих асигнувань за узагальненими показниками.

Головні розпорядники бюджетних коштів протягом наступного робочого дня після отримання виписки про відкриття асигнувань подають до ДКСУ розподіли відкритих асигнувань за кодами програмної і економічної класифікації видатків та за територіями у розрізі розпорядників нижчого рівня і одержувачів бюджетних коштів та з урахуванням наявних фінансових зобов’язань.

ДКСУ, отримані від розпорядників бюджетних коштів розподіли відкритих асигнувань, перевіряє на відповідність, вказаних у них, сум, залишкам на відповідних рахунках, передбачених для обліку відкритих асигнувань, наданій мережі, напряму цільового спрямування асигнувань, розподілу показників зведених кошторисів, зведених планів асигнувань загального фонду.

Перевірені розподіли відкритих асигнувань групуються ДКСУ за територіями і на їх підставі складаються реєстри на відкриття асигнувань, які засобами електронного зв’язку передаються до ГУ ДКСУ.

ГУ ДКСУ на підставі реєстрів на відкриття асигнувань, отриманих з ДКСУ, суми відкритих асигнувань в автоматизованому режимі відображають на рахунках позабалансового обліку, які передбачені розпорядникам бюджетних коштів (обласний рівень) для обліку відкритих асигнувань.

Головні Управління Державної казначейської служби України надають розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів (обласний рівень) виписку про відкриті асигнування за результатами операцій попереднього операційного дня.

Інші дії з розподілу відкритих асигнувань проводяться аналогічно діям, які здійснюються на рівні ДКСУ.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 389 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...