Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Суть макроекономіки як складової економічної теорії



Макроекономіка – складова частина економічної теорії. Вона вивчає економічні закони, закономірності і механізм функціонування економіки як єдиного цілого на макрорівні, тобто на рівні національної економіки. Макроекономіка спирається на “Економікс” як базову дисципліну, і досліджує проблеми ефективного використання обмежених виробничих ресурсів з метою максимального задоволення постійно зростаючих потреб людства.

Завданням макроекономіки є пізнання, систематизація, узагальнення та пояснення процесів, які обумовлюються механізмом функціонування національної економіки.

Мета макроекономіки – аналіз визначення шляхів підвищення ефективності національної економіки.

Проблеми які вивчає макроекономіка:

- темпи, фактори, тенденції економічного зростання;

- досягнення макроекономічної рівноваги між сукупним попитом і сукупною пропозицією;

- рівень зайнятості та безробіття;

- рівень цін та інфляція;

- державний бюджет та платіжний баланс, тощо.

Головна ціль макроекономіки –це аналіз макроекономічних параметрів економічного життя країни та їх динаміки і надання рекомендацій уряду по вдосконаленню регулювання економіки та підвищенню ефективності суспільного виробництва.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 2524 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...