Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стенди застосовують для показу товарів. За будовою їх поділяють на щитові і каркасні



Щитові стенди являють собою набір демонстраційних уніфікованих щитів. Їх розташовують у лінію, під кутом. Як пристосування для показу товарів застосовують контейнери, штанги, полки.


Вішала використовують для викладення і продажу готового одягу. Вони бувають різної конструкції: круглі і прямокутні, одно- і двох'ярусні, пересувні і стаціонарні, з дзеркалом у торцевій частині і без нього.

       
   


Прилавки використовують при традиційному методі обслуговування покупців. Вони бувають з вітриною і без неї.

Прилавок з вітриною має вбудовану засклену верхню частину для ви­кладення і демонстрації товарів. Із зовнішнього боку прилавок обладна­ний неширокою полицею для сумок покупців, а з боку продавця — ви­сувними ящиками або полицями для зберігання товарів та інвентарю. Полиці можуть бути відкритими або з розсувними дверцями.

           
     


Вітрини призначені для демонстрації товарів усередині магазину. Вони складаються із скляних стінок і скляних полиць. Вітрини розрізняють пристінні і острівні, які мають скляні стінки з чотирьох сторін і встановлюються в центрі торгового залу або супермаркету.

       
   


Касові бокси призначені для встановлення реєстратора розрахункових операцій і розрахунку з покупцями. Вони оснащені скринькою для грошей, полицею для зберігання касових стрічок і кронштейном з лампою для місцевого освітлення, стільцем, що обертається, з підйомним сидінням і відкид­ною спинкою.

       
   


Касові бокси з широким накопичувачем
Касові бокси з вузьким накопичувачем
Касові бокси без накопичувача


       
 
Касові бокси Тандем
 
Касові бокси Твін


Турнікети, вхідні рамки, ворота для візків і системи огорожі призна­чені для організації і розподілу потоків покупців і, як правило, викори­стовується для формування вхідної і прикасової зони. Турнікети і бар'єри огорожі мають модульну конструкцію, завдячуючи чому в зоні «вхід-вихід» може бути змонтована будь-яка за довжиною лінія огорожі з будь-якими кутами повороту. Встановлені системи, виготовлені з хро­мованої або нержавіючої сталі, не тільки доповнять дизайн магазину, але і забезпечать порядок і допоможуть зорієнтуватися покупцям у ма­газині (супермаркеті, гіпермаркеті і т.п.) при виборі напряму руху.

Турнікет механічний:

— турнікет призначений для організації руху покупців у магазині;

— турнікет обладнаний системою блокування, яка не дозволяє відхиляти прапорець в інший бік;

— розміри турнікета: висота 1050мм, ширина прапорця 900мм;

— покриття металевих частин турнікета - хромоване;

— можливі ліво- і правосторонні варіанти турнікета.

Турнікет автоматичний електронний:

— турнікет призначений для організації руху покупців у магазині;

— розміри турнікета: висота — 1050мм, ширина прапорця 800мм;

— управління турнікетом за допомогою фотоелементів, короткохви­льового датчика або вручну з пульта управління;

— турнікет може працювати спільно з іншими пристроями елек­тронної ідентифікації, картковою пропускною системою, комп'ютер­ною мережею;

— турнікет обладнаний оптичною і акустичною сигналізацією аварійних ситуацій, світловий або звуковий сигнал включається у мо­мент силової спроби відкрити прапорець, а також після трьох зіткнень з перешкодою;

— крило турнікета відкривається тільки в одному напрямі. Існує можливість настройки турнікета під індивідуальну необхідність;

— покриття металевих частин турнікета — хромоване;

— можливі ліво- і правосторонні варіанти турнікета.

Турнікет поворотний механічний:

— турнікет призначений для організації руху покупців у магазині;

— турнікет обладнаний системою антипаніки, яка в аварійних ситу­аціях, під натиском людей повністю відкривається і дозволяє покинути приміщення;

- розміри турнікета: висота - 1050мм, ширина - 1340мм;

- покриггя металевих частин турнікета - хромоване;

- можливі ліво- і правосторонні варіанти турнікета.

Ворота для візків:

— ворота для візків призначені для складання і впорядковування візків, пропускаючи їх тільки в один бік торгового залу;

— розміри воріт для візків: висота 1000…1200 мм, ширина 800…1200 мм;

— покриття металевих частин турнікета — хромоване;

— ворота для візків розташовуються, як правило, в безпосередній близькості з вхідними турнікетами.


Окрім перелічених вище видів меблів, у торговому залі для зруч­ності покупців встановлюють столи для упаковки товарів, спеціальні столи-подіуми для робочих місць продавців-консультантів у торговому залі, які припускають розміщення комп'ютера, системного блока і принтера з клавіатурою, що закривається на ключ. Крім того, стійки-ресепшн для обслуговування клієнтів (довідкова, оформлення кредиту, доставки тощо).





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 576 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...