Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимірювальні кола реостатних перетворювачів



Найчастіше реостатні перетворювачі вмикають у логометричні ко­ла. Найпростіша схема магнітоелектричного логометра з реостатним перетворювачем наведена на рис..2, а.

а б

Рис.2 –Вимірювальні кола реостатних перетворювачів

Для зменшення впливу опорів з'єднувальних дротів на результат вимірювань застосовують трипровідне підключення перетворювача до логометра. Опір у цьому випадку знаходиться в колі живлення логометра і не впливає на його покази. Опори та , по-перше, ввімкнені послідовно з порівняно великими опорами рамок логометра, а, по-друге, будучи ввімкненими в кола різних рамок, мають деякий вплив на струми в цих колах, але дуже незначно впливають на відношення цих струмів, тобто на результат вимірювань.

В приладах серійного виробництва використовують звичайно мостові логометричні кола (рис.2, б). Опори та додаються тут з опорами та , увімкненими в сусідні плечі моста, в результаті чого при = R2 та = вплив цих опорів, а також їх зміни в результаті зміни температури довкілля, взаємно компенсуються. При інших зна­ченнях вплив опорів ліній та їх змін залишаються незначними.






Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 382 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...