Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електромеханічні частотоміри



Для вимірювання частоти у вузькому діапазоні (45...55Гц) з невисокою точністю (одиниці відсотків) за­стосовуються електродинамічні й електро­магнітні частотоміри. Висока точність, яку вдається досягти під час вимірювання часто­ти і інтервалів часу, великою мірою забезпечується широ­ким застосуванням кварцових резонаторів.

В електродинамічних часто­томірах застосовують логомет­ричний вимірювальний меха­нізм, який складається з двох рухомих котушок, закріплених на одній осі під деяким кутом одна до одної, яка може вільно обертатися у магнітному полі не­рухомої котушки (рис. 1). Па­раметри рухомої котушки та елементів R2, L2, С2 добирають так, щоб резонансна частота припадала на середину вимірю­ваного діапазону частот.

Рис.1 – До принципу роботи електродинамічних часто­томірів

У разі відхилення вимірюваної частоти від середини діапазону змінюються опори реактивних елементів , , і співвідношення між струмами в котушках, унаслідок чого стрілка відхиляється на кут, пропорційний вимірювальній частоті f . Аналогічно працює і електромагнітний частотомір.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 592 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...