Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Яскравiсть зображень



Свiтлову енергiю, що потрапляє на одиницю площi називають яскравiстю. Чим бiльше такої енергiї потрапляє на одиницю площi, тим зображення чiткiше, тобто кажуть, що предмет краще видно в зорову трубу. Оскiльки величину свiтлової енергiї, яка потрапляє на одиницю площi, важко визначити експериментально, то користуються поняттям вiдносної яскравостi. Для випадку зорових труб формула для визначення вiдносної яскравостi має вигляд:

, (4.3)

де 0,85 – коефiцiєнт, що враховує втрати свiтлової енергiї в оптичнiй системi; D – дiаметр об'єктива; d – дiаметр зрачка; Г – збiльшення зорової труби. З формули (4.3) бачимо, що величина вiдносної яскравостi обернено пропорцiйна квадрату збiльшення зорової труби. Тобто, якщо збiльшення зорової труби змiнити з 30 до 60 крат, то яскравiсть зображення зменшиться в чотири рази.

Це є однiєю з проблем щодо збiльшення зорової труби.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...