Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекція 13. Мета лекції: ознайомлення з поняттям контролю як функцією управління, його змістом та завданнями, характеристикою об’єктів контролю



Мета лекції: ознайомлення з поняттям контролю як функцією управління, його змістом та завданнями, характеристикою об’єктів контролю.

Основні питання лекції:

13.1. Контроль як функція управління: завдання і зміст.

13.2. Об’єкти контролю, їх характеристика

Рекомендована література: [6, с. 120-123],[7, с. 9],[8, с. 58-70], [9, с. 304-320] [10, с. 13-15], [14, с.140-142], [15, с. 406-420], [17, с.60-63]

13.1. Контроль як функція управління: завдання і зміст

Управління підприємством являє собою об’єктивний процес упорядкування його діяльності, сутність якого полягає в організації та підтримці заданого режиму праці та досягнення певних цілей шляхом обміну інформацією між апаратом управління та структурними підрозділами по каналах прямого й зворотнього зв’язку.


розкривається через його функції

           
   
 
Планування −   процес визначення мети і передбачення майбутнього розвитку підприємства
   
Директування − належить до помітно інтегрованого виду діяльності, що охоплює три компоненти: мотивацію, лідерство, комунікацію
 


Мотивація (інструмент управління) – це процес, що спонукає керівників і виконавців до спільних погоджених дій, які спрямовані на досягнення загальних цілей підприємства.
Лідерство – процес ефективного формального й неформального впливу на людей у зв’язку з реалізацією місії підприємства.
Комунікація – міжособисте й організаційне спілкування, обмін необхідною для управління інформацією, її передача від однієї людини (групи людей) до іншої.
Контроль процес вимірювання досягнутих за певний період часу результатів діяльності, зіставлення фактично досягнутого рівня із запланованим, коригування оціночних показників.

повна сукупність органів та структурних підрозділів, які забезпечують прогнозування і координацію діяльності всіх ланок  
Система управління
Склад системи управління


Досягнення стратегічних і поточних цілей діяльності підприємства та його структурних підрозділів може бути забезпечено тільки на підставі організації контролю.

Поточний контрольявляє собою безперервний процес щоденного контролю діяльності структурних підрозділів, який засновано на аналізі ходу виконання запланованих показників, які характеризують різні аспекти їхньої діяльності.  
Періодичний контроль має систематичний, але перервний і, як правило, тематичний характер.

13.2. Об’єкти контролю, їх характеристика


Рис. 3.1 - Об’єкти контролю

Успішне подолання відхилень від нормального ходу виробництва залежить від своєчасної інформації про відхилення та оперативне регулювання виробництва, що складає зміст діяльності диспетчерського апарату підприємства.

Диспетчеризація - централізований контроль та безперервне оперативне керування поточним ходом виробництва як у масштабі підприємства, так і його структурних підрозділів.


Незалежно від типу виробництва обов’язковим об’єктом диспетчерського контролю (рис 3.1) є випуск товарної продукції відповідно до встановленого плану, обсягів та строків, стану незавершеного виробництва, матеріально-технічної забезпеченості виробництва.


       
   
 
 


Рис. 3.2 - Зміст роботи диспетчера підрозділу





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...