Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Прикладні науково-дослідні, тематичні, картоскладальні, дослідні, дослідно-методичні роботи, підготовка до видання та видання матеріалів ГРР



Вартість прикладних науково-дослідних, тематичних, картоскладальних, дослідних і дослідно-методичних робіт, на які відсутні проектно-кошторисні норми, визначається прямими розрахунками з додержанням нижченаведених правил.

За такими ж правилами визначається кошторисна вартість деяких робіт підготовчого та передпольового періодів, а також камеральної обробки матеріалів регіональних, пошукових, пошуково-оціночних робіт, попередньої, детальної розвідки та дорозвідки родовищ корисних копалин.

Основні витрати на оплату праці ІТП та робітників існуючих відділів, секторів, партій, загонів і груп, які виконують прикладні науково-дослідні, тематичні, камеральні, картоскладальні, дослідні та дослідно-методичні роботи, а також деякі роботи підготовчого і передпольового періодів, визначаються, виходячи із затверджених штатних розкладів; в інших випадках, коли штатних розкладів немає, - виходячи з середніх посадових окладів ІТП і тарифних ставок робітників діючої на підприємстві (в організації) системи оплати праці.

Вартість окремих видів робіт, що включаються в проекти (програми) прикладних науково-дослідних, тематичних, дослідних та дослідно-методичних відділів, секторів, груп, загонів і партій, для яких є кошторисні норми, визначається із застосуванням цих норм.

В тих випадках, коли проект (програма) на проведення прикладних науково-дослідних, тематичних, камеральних, картоскладальних, дослідних або дослідно-методичних робіт складається на визначений певний термін з переліком обсягів робіт, які повинні бути виконані протягом цього терміну, до витрат праці інженерно-технічних працівників і робітників застосовується поправочний коефіцієнт 0,92, який враховує скорочення терміну виконання робіт за рахунок відпусток. Якщо витрати праці ІТП і робітників, необхідні для виконання передбаченого проектом (програмою) обсягу робіт, обгрунтовані нормами або досвідом роботи, вищенаведений коефіцієнт 0,92 до витрат праці не застосовується.

Вартість матеріалів, електричної та теплової енергії, що використовуються в технологічних цілях, а також вартість зносу предметів малоцінних і таких, що швидко зношуються, при проведенні прикладних науково-дослідних, тематичних, картоскладальних, камеральних, дослідних, дослідно-методичних та їм подібних робіт розраховується за обгрунтованими проектом (програмою) переліками матеріалів, предметів малоцінних і таких, що швидко зношуються, нормами витрат матеріалів та зносу предметів, а також - діючими цінами на ці матеріали та предмети.

В тих випадках, коли таке обгрунтування неможливе, матеріальні витрати (матеріали, електроенергія, знос предметів малоцінних і таких, що швидко зношуються) визначаються в сумі, яка складає 5 % від суми заробітної плати та відрахувань на соціальні заходи ІТП і робітників.

Вартість послуг при проведенні прикладних науково-дослідних, тематичних, камеральних, картоскладальних, дослідних, дослідно-методичних та їм подібних робіт визначається обгрунтуванням у проекті (програмі) переліку послуг, що надаються сторонніми підприємствами та власними підсобно-допоміжними службами за цінами, затвердженими керівництвом.

До послуг при проведенні зазначених робіт належать: технічне обслуговування і ремонти устаткування, обчислювальної техніки, апаратури, приладів, інвентаря та спорядження, транспортне обслуговування робіт, виготовлення дрібного інструменту і поліграфічної продукції (бланків, етикеток, реєстраційних журналів, відомостей тощо), друкарські, креслірські, оформлювальні, палітурні, розмножувальні роботи, оплата підтримки програмних продуктів. В тих випадках, коли пряме обгрунтування вартості послуг неможливе, вартість послуг визначається в сумі, яка складає 15 % від суми заробітної плати та відрахувань на соціальні заходи ІТП і робітників, причому 58 % від вартості послуг складає заробітна плата (оплата праці та відпусток), 22 % - відрахування на соціальні заходи, 20 % - матеріальні витрати.

Амортизація основних фондів при проведенні прикладних науково-дослідних, тематичних, камеральних, картоскладальних, дослідних, дослідно-методичних та їм подібних робіт визначається за обгрунтуваними проектом (програмою) переліком і кількістю предметів, що відносяться до основних фондів, цінами, за якими вони придбані, та чинними в Україні нормами амортизаційних відрахувань на повне відновлення основних фондів. Для існуючих науково-дослідних, тематичних, камеральних, картоскладальних, дослідних, дослідно-методичних та їм подібних груп, секторів, загонів, партій, відділів, для яких не передбачається змін вартості основних фондів, амортизація може визначатися на рівні фактичної в розрахунку на 1 місяць та кількості місяців роботи, що передбачається проектом (програмою).

У разі відсутності фактичних сум нарахування амортизації та неможливості прямого обгрунтування використання основних фондів амортизація передбачається в сумі 10 гривень на 1 місяць роботи групи.

Витрати на підготовку до видання та наукове редагування геологічних карт і пояснювальних записок до них визначаються за нормами, що містяться в ЗУКН, розділ 1 "Геологозйомочні роботи". Витрати на підготовку до видання та редагування інших матеріалів визначаються прямими розрахунками.

Витрати на видання геологічних карт, пояснювальних записок до них та інших матеріалів, передбачених проектом (програмою), визначаються, виходячи з цін підприємства, яке здійснюватиме видання.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...