Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекція 4.8



Тема: ” Зміст і проблеми розвитку авіації”

План:

1. Зміст і проблеми розвитку авіації.

2. Перспективи розвитку цивільної авіації України..

Мета: охарактеризувати сучасний стан ЦА в Україні та визначити основні проблеми та шляхи їх вирішення.

Зв’язок з іншими дисциплінами: Історія України, Основи економіки, Транспортні засоби.

1. До числа найбільш серйозних проблем, які принципово гальмують процеси розвитку авіаційної галузі, належать:

1. Невідповідність законодавчо закріпленого статусу Укравіатрансу реальним завданням із забезпечення ефективного державного управління і регулювання діяльності цивільної авіації відповідно до вимог ІКАО.

2. Відповідно до чинного законодавства України Державний спеціалізований фонд фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях є складовою державного бюджету України, що суперечить регламентації ІКАО (Doc.8632-С/968, Doc.9626 та інші).

3. Діючий сьогодні Повітряний кодекс України передбачає утворення альтернативного Укравіатрансу центрального органу виконавчої влади з нагляду за безпекою авіації.

За характером виробничої діяльності, рівнем значимості для держави та досягнутим рівнем приватизації авіаційні підприємства можна умовно розділити на п'ять основних груп:

- система організації повітряного руху;

- аеропорти;

- авіакомпанії;

- авіація загального призначення;

- підприємства авіаційної промисловості.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 124 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...