Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Осердя борта (дротяне кільце); 2 — боковина; З — каркас;4 — подушковий шар; 5 — протектор; 6 — борт



Покришка складається з каркаса З, подушкового шару 4, протектора 5, боковий 2 і бортів 6. Каркас виготовляють з кількох шарів прогумованої тканини (корду) і міцно приєднують до жорстких бортів, за допомогою яких покришка кріпиться на ободі колеса. У бортах вмонтовані осердя (кільця) 1 із стального дроту, обгорнуті стрічкою. Кільця захищають борти від розтягування і запобігають зіскакуванню шини з колеса.

Подушковий шар гуми, який розміщений між протектором і каркасом захищає останній від пошкодження Візерунок протектора залежить від призначення покришки, наприклад, для роботи в умовах бездоріжжя (м'який грунт, пісок, сніг) застосовують шини з крупним візерунком протектора, на дорогах з твердим покриттям — з дрібним візерунком.
У покришках типу Р і РС нитки корду розміщені на найменшій відстані між бортами; таке розміщення називається радіальним. У цих покришках нитки в суміжних шарах не перехрещуються, навантаження від внутрішнього тиску на нитки, порівняно із звичайними шинами, смешується вдвоє, зони також менше нагріваються. Для збільшення міцності шин Р і РС подушковий шар вигоговляють з трьох — шести шарів малорозтяжного металевого або віскозного корду, нитки якого розміщені майже вздовж окружності. Покришка типу РС має знімний протектор, що складається з кількох кілець, які виготовляють з протекторної гуми, зміцненої металокордом. Якщо кільця спрацьовуються, їх замінюють новими. При цьому треба, щоб нове кільце мало такий самий візерунок і його спрацювання було однаковим з рештою кілець. Навіть незначне зменшення тиску повітря в цих шинах може спричинити прокручування кілець і псування шини.
Камера — замкнутий гумовий рукав, у який нагнітають повітря через вмонтований у неї вентиль — клапан, що пропускає повітря тільки в камеру.
Основні деталі вентиля — гумовометалевий корпус, золотник, який складається з ніпеля і клапана з пружиною, і ковпачок. Під час накачування шини клапан під тиском повітря, долаючи силу пружності пружини, відкривається, а коли повітря не подається, пружина закриває клапан, і, отже, повітря з камери не випускатиметься. Щоб полегшити накачування повітря, наконечник шланга насоса для шин має стержень, який при з'єднанні шланга з вентилем примусово відкрває клапан. Коли наконечник шланга викручують з вентиля, клапан звільняється.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 323 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...