Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рівень мови програмування



В даний час в світі існує декілька сотень реально використовуваних мов програмування. Для кожного є своя сфера застосування.

Будь-який алгоритм, як ми знаємо, є послідовність розпоряджень, виконавши які можна за кінцеве число кроків перейти від початкових даних до результату. Залежно від ступеня деталізації розпоряджень зазвичай визначається рівень мови програмування — чим менше деталізація, тим вище рівень мови.

По цьому критерію можна виділити наступні рівні мов програмування:

·машинні;

·машинно-орієнтовані (асемблери);

·машинно-незалежні (мови високого рівня).

Машинні мови і машинно-орієнтовані мови — це мови низького рівня, що вимагають вказівки дрібних деталей процесу обробки даних. Мови ж високого рівня імітують природні мови, використовуючи деякі слова розмовної мови і загальноприйняті математичні символи. Ці мови зручніші для людини.

Мови високого рівня діляться на:

·процедурні (алгоритмічні) (Basic, Pascal, C і ін.), які призначені для однозначного опису алгоритмів; для вирішення завдання процедурні мови вимагають в тій або іншій формі явно записати процедуру її рішення;

·логічні (Prolog, Lisp і ін.), які орієнтовані не на розробку алгоритму рішення задачі, а на систематичний і формалізований опис завдання з тим, щоб рішення виходило з складеного опису;

·об'єктно-орієнтовані (Object Pascal, C++, Java і ін.), в основі яких лежить поняття об'єкту, що поєднує в собі дані і дії над нами. Програма на об'єктно-орієнтованій мові, вирішуючи деяку задачу, по суті описує частину світу, що відноситься до цього завдання. Опис дійсності у формі системи взаємодіючих об'єктів природніший, ніж у формі взаємодіючих процедур.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 649 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...