Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Температура суміші на етапах ущільнення



Етап ущільнення суміші в покритті Температура суміші (ºС) тип Б
Початок попереднього 135-130
Початок основного 115-110
Початок заключного 95-90
Закінчення заключного 75-70

Ущільнення суміші слід починати після її укладання.

Ущільнення гарячої суміші типу Б слід виконувати пневмокотком Bomag BW 24R 10-24 т за 12 проходів по одному сліду і остаточно гладковальцевим віброкотком Bomag BW 151 AD-2 7.5т за 15 проходів по одному сліду.

Котки повинні рухатися від зовнішнього краю смуги до осі дороги, а потім від осі до краю перекриваючи кожен слід на 1/3.

Робоча швидкість руху котків повинна бути на початку укочування 1,5-2 км/год, а після 5-6 проходів може бути збільшена до 3-5 км/год. Для забезпечення рівності покриття каток повинен рушати або змінювати напрямок плавно без ривків. Щоб уникнути розкочування суміші в кінці смуги слід укладати упорну дошку або рейку. Для запобігання прилипання суміші до вальців.

Дорожні котки на слабоущільненій а/б суміші повинні плавно починати рух, не зупинятися, а також відхиляти валець під невеликим кутом, коли вони зупиняються для включення реверсу руху. Найбільша інтенсивність ущільнення дорожнього покриття досягається саме в процесі початкового укочування, і тому важливо, щоб каток рухався якомога довше. Коли каток повинен зупинитися, краще робити це на холодному дорожньому покритті. Якщо залишити дорожній коток, що стоїть на гарячому дорожньому покритті, особливо поряд з асфальтоукладачем, то на свіжому асфальтобетоні залишиться слід від вальця котка, який важко усувається.

2.24 Технологія і організація робіт по укріпленню узбіччя

Роботи по укріпленню узбіччя ведуться потоковим методом в розробленій технологічній послідовності виконання робіт (табл. 2.25) ведуться на трьох захватках довжиною 250 м. Склад спеціалізованого загону по укріпленню узбіччя в табл. 2.26.

Таблиця 2.25





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 171 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...