Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Збройні сили України призначені для збройного захисту незалежності, територіальної цілісності та недоторканості державних кордонів України



Воєнно-політичне керівництво Збройними Силами України здійснює Міністерство Оборони

       
   
 
 


Завдання Міністерства Оборони України
- Участь у реалізації державної політики з питань оборони і військового будівництва; - Визначення рівня воєнної загрози національній безпеці України; - Стратегічне планування розвитку ЗС України; - Всебічне забезпечення ЗС України; - Реалізація військово-технічної політики; - Забезпечення розвитку військової освіти та науки; - Проведення державної військової кадрової та військово-соціальної політики; - Контроль за дотриманням законодавства. Створення умов для демократичного цивільного контролю над ЗС України.
Оперативне керівництво Збройними Силами України здійснює Генеральний Штаб

Завдання Генерального Штабу
- Стратегічне планування застосування ЗС України та інших військових формувань; - Забезпечення функціонування систем управління ЗС України та іншими військовими формуваннями; - Доведення завдань та організація контролю їх виконання; - Визначення потреб і ресурсів, необхідних для виконання покладених завдань та контроль за їх одержанням; - Організація підготовки ЗС України; - Контроль стану бойової та мобілізаційної готовності, боєздатності органів управління, військ (сил); - Організація комплектування ЗС України та інших військових формувань.

Структура ЗС України встановлена законом України «Про Збройні Сили України» і складається з ГШ, трьох видів Збройних Сил- СВ, ПС, ВМС, та об’єднань, з’єднань, військових частин, навчальних закладів, установ та організацій, що не належать до видів ЗС показано на рис. 1.2.1.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 248 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...