Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задачі і склад Повітряних Сил



Повітряні Сили найбільш мобільний вид збройних сил. Вони призначені для: ураження з повітря угруповань, важливих об’єктів тилу і воєнно-економічного потенціалу противника; підвищення мобільності військ, здійснення охорони повітряного простору України; здійснення авіаційної підтримки угруповань Сухопутних війсь, ведення радіолокаційної розвідки повітряного противника та оповіщення про нього своїх військ, прикриття та захисту угруповань своїх військ і об’єктів, перевезення військ (вантажів). До складу ПС належать такі роди авіації: бомбардувальна, винищувальна, штурмова, розвідувальна, транспортна, зенітні ракетні та радіотехнічні війська показано на рис. 1.3.3.

Рис. 1.3.3. Роди авіації та військ Повітряних Сил

Бомбардувальна авіація (Су-24М) — призначена для ураження угруповань військ, авіації, ВМС противника та руйнування його важливих наземних (морських) об’єктів, переважно в оперативній і тактичній глибині, також може вести повітряну розвідку і мінування з повітря.

Винищувальна авіація (МіГ-29, Су-27) — призначена для ураження літаків, вертольотів, крилатих ракет і безпілотних засобів противника в повітрі, може знищувати наземні (морські) об’єкти в тактичній і найближчій оперативній глибині, вести повітряну розвідку та виконувати спеціальні завдання.

Штурмова авіація (Су-25, Су-25М1) — є засобом авіаційної підтримки військ і призначена для ураження військ, наземних (морських) об’єктів противника, головним чином мало розмірних і рухомих, переважно на передньому краї, в тактичній, найближчій оперативній і оперативній глибині, а також для мінування з повітря може знищувати вертольоти (літаки) противника та вести повітряну розвідку.

Транспортна авіація (Ан-26, Ан-30, Ан–70 (Ан-178) в перспективі, Іл-76МД) – призначена для десантування повітряних десантів, перевезення військ і матеріальних засобів у повітрі, забезпечення маневру та бойових дій військ, виконання спеціальних завдань (радіоелектронне придушення засобів управління військами та зброєю противника, мінування з повітря, встановлення димових завіс, ураження окремих наземних об’єктів, заправлення в повітрі, доставка у тил противника зброї, боєприпасів та інших матеріальних засобів, евакуювання поранених та хворих).

Розвідувальна авіація (Су-24МР, БПЛА) — призначена для повітряної розвідки противника, місцевості, погоди, а також залучатися до позначення та наведення своїх ударних груп на об’єкт ударів противника.

Зенітні ракетні та радіотехнічні війська призначені для виявлення, розпізнавання, цілевказання та протиповітряної оборони адміністративно-політичних центрів, промислово-економічних районів та угруповань військ від ударів повітряного противника. На озброєнні зенітні ракетні війська мають: ЗРК С-300, «ОСА», «БУК», САУ ЗСУ-23-4 «Шилка», ПЗРК «Ігла».





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 1658 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...