Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура договору постачання



Вимоги до конкретного змісту договорів постачання товарів визначені “Положенням про поставки товарів народного споживання”, Міністерством зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі розроблено типові тексти договорів постачання товарів, які повинні використовуватися в практичній діяльності підприємствами торгівлі. Кожне підприємство, як правило повинно мати широкий набір типових договорів з урахуванням специфіки окремих товарів та умов їх постачання.

Договір - це цивільно-правовий документ, призначенням якого є правове закріплення відносно постійних взаємних економічних обов’язків між незалежними суб’єктами господарювання.


 
 


Рис. Структура договору постачання

4. Фактори та їх вплив.

Культура впливає на судження та поведінку споживача в таких сферах як само сприймання і сприймання простору, комунікації і мова,одяг і зовнішність, харчування, час і його оцінка. Відносини, цінностей і норм, вірування, ментальні процеси і навчання, досвід.

 
 


Рис. Зовнішні фактори

Особливості культури як зовнішнього фактора:

- культура придбана, людська поведінка обумовлена його навчанням в першу чергу цінностями й нормами власної культури.

- культура рідко дається детальному описанню поведінки.

- вплив культури часто не сприймається.

Культура адаптивна, вона еволюціонує разом з розвитком здібностей суспільства.

 
 


Рис. Культурні цінності

Ціннісні орієнтації:


Орієнтовані на інші цінності Погляди суспільства на взаємовідосини між людьми Потреби Покупка Комунікація
Орієнтовані на середовище цінності Погляди суспільства на взаємовідосини з зовнішнім середовищем
Орієнтовані на себе ціннісні Цілі, підходи до життя, яке суспільство вважає бажаним

Рис. Ціннісні орієнтації

Тема 6. Організація міжнародних комерційних операцій.

Питання для обговорення:

1. Міжнародні комерційні операції. Суб’єкти та об’єкти.

2.Види торгово – посередницьких операцій.

3.Форми міжнародної комерційної діяльності. Експорт і імпорт.

4.Міжнародна торгівля.

Ключові слова: міжнародна комерційна операція, торгово-посередницькі операції, експортно-імпортні операції, міжнародна торгівля, експорт, імпорт.

Література

1. Міжнародні комерційні операції. Суб’єкти та об’єкти.

Міжнародна комерційна операція – це комплекс дій контрагентів різних країн, спрямований на організацію, регулювання різних видів діяльності людей з метою здійснення торговельного обміну матеріальними цінностями й послугами.

Суб'єктами міжнародних комерційних операцій виступають комерційні фірми, підприємства й інші господарські організації, що мають право міжнародної комерційної діяльності.

Об'єктами міжнародних комерційних операцій є матеріально-речовинна продукція, послуги, науково-технічне співробітництво й кооперація, які визначають в остаточному підсумку основні види й зміст комерційних операцій на світовому ринку.

Міжнародні комерційно-посередницькі операції підрозділяються на основні, здійснювані на возмездной основі між безпосередніми учасниками цих операцій, і які забезпечують, пов'язані із просуванням товару від продавців до покупців.

2.Види торгово – посередницьких операцій.

У міжнародній комерційній діяльності істотну частку займають торгово-посередницькі операції, пов'язані з купівлею-продажем товарів і наданням послуг з доручення виробника-експортера незалежним від нього посередником на основі укладеної між ними угоди або окремого доручення.

Залежно від характеру взаємин між виробником-експортером і торговельним посередником, а також від функцій, виконуваних торговельним посередником, варто виділити основні види торгово-посередницьких операцій.

Більшу роль в успішному виконанні основних міжнародних комерційних операцій грають операції, що забезпечують їхнє виконання, і насамперед транспортно-експедиторські, складські, а також по страхуванню й фрахтуванню.

Види торгово-посередницьких операцій


Рис. Основні види торгово-посередницьких операцій

3.Форми міжнародної комерційної діяльності.

Експорт і імпорт.

Міжнародна комерційна діяльність може здійснюватися в трьох основних формах: у ході експортно-імпортних операцій, шляхом створення підприємств із іноземними інвестиціями й на основі спільної підприємницької діяльності.

 
 


Рис. Експортно – імпортні операції.

Специфікою міжнародного обміну є наявність двох різних видів торгівельних операцій: експорту та імпорту.

Експортна операція являє собою продаж іноземному покупцеві товара з вивозом його з країни продавця за кордон. Особливим різновидом експорту є реекспортна операція. Остання являє собою купівлю товара у іноземного продавця, ввезення його в країну покупця, а потім перепродаж даного товара за кордон іноземному покупцеві.

Імпортна операція являє собою купівлю товара у іноземного продавця і ввезення його в країну покупця. Різновидом імпорту слід вважати реімпортну операцію, тобто зворотнє ввезення із-за кордону вітчизняного товара, який не піддавався там переробленню.

 
 


Рис. Створення підприємств із іноземними інвестиціями.

4.Міжнародна торгівля.

Міжнародна торгівля – це особлива сфера міжнародних економічних відносин. Вона має ряд специфічних рис, котрі відрізняють міжнародну торгівлю від внутрінаціональної.

 
 


Рис. Специфічні риси міжнародної торгівлі

Тема 9. Паблік рілейшнз у комерційній діяльності

Питання для обговорення:

1.Зміст і задачі паблік рілейшенз;

2.Об’єкти паблік рілейшнз;

3.Засоби паблік рілейшнз.

Ключові слова: паблік рілейшнз, вербальні засоби, невербальні засоби, допоміжні засоби.

Література:

1.Зміст і задачі паблік рілейшнз

Для досягнення своєї головної мети – забезпечення максимального прибутку – бізнес повинен віднайти шляхи, забезпечити різносторонні та глибокі зв’язки. Він повинен мати важелі управління настроєм споживачем, навчитися формувати ці настрої, створювати суспільну думку, направляти її в своїх інтересах. Мова йде про шляхи, засоби та методи впливу на розум та почуття потенційного покупця в інтересах фірми.

Ця діяльність звичайно виділяється в спеціальну дисципліну, яка отримала назву “паблік рілейшнз , тобто зв’язки з громадськістю.

Паблік рілейшнз - це діяльність фірми по встановленню зв’язків з громадськістю, з необхідним соціальним середовищем з метою сформувати громадську думку, направити погляди, почуття та поведінку окремих груп людей на рішення задач фірми.

Головні задачі паблік рілейшнз:

Рис. Головні задачі паблік рілейшн

2. Об’єкти паблік рілейшнз;

Основними об’єктами паблік рілейшнз є соціально-політичне, соціально-економічне та соціально-психологічне середовище:

- населення

- споживачі

- ринкове середовище

- громадські організації

- державні та місцеві органи самоврядування

- засоби масової інформації

- персонал та “друзі” фірми

3. Засоби паблік рілейшнз.

Засоби, що використовуються для паблік рілейшнз, можна розділити на три великі групи:

Вербальні, тобто мовні засоби є основними. Вони повинні відповідати наступним вимогам:

    • містити необхідний матеріал
    • викладати його належним чином
    • бути правильно адресовані

Вербальні засоби можуть мати форму публічного виступу або текстового матеріалу.


Рис. Види вербальних засобів.

В якості невербальних засобів використовуються жести рук та ніг, зміна положення тіла того, хто виступає, особливості його зовнішнього вигляду, а також оточення, що його супроводжує (наприклад, музикальне, вокальне оточення, наявність поряд відомих, знаменитих людей і т. д.)

Важливість використання невербальних засобів зумовлюється тим, що не речовим шляхом передається більше половини усієї інформації.

Допоміжні засоби. Основним інструментом для реалізації засобів паблік рілейшнз сьогодні є наступні засоби масової інформації.


Рис. Допоміжні засоби





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 953 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...