Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до пускового моменту електродвигуна



Моменти опору значної частини робочих машин на час пус­ку (М сп) дорівнюють або близькі до їх номінальних значень. У деякої частини робочих машин пускові моменти опору значно перевищують номінальний момент. Але запуск електропривода можливий лише за умови, що пусковий момент двигуна (М п) більший за пусковий момент опору робочої машини сп) і розгін електропривода до сталої швидкості обертання зумовлюється різницею цих моментів:

M = М п - Мсп (5.1)

При від'ємних і навіть нульових значення M запуск електропроводу неможливий.

Пускові властивості електродвигуна аналізують за зна­чнням коефіцієнта пуску:

k п = М п ном (5.2)

Але частина електродвигунів має порівняно незначні ве­личини коефіцієнта пуску, що може обумовити неможли­вість або важкі умови пуску.

Особливо актуальна ця проблема для синхронних двигу­нів та асинхронних двигунів з короткозамкненим ротором, для більшості яких k n = 1,0 1,2. Крім того, для значної частини цих двигунів пускові властивості зумовлюються не пусковим, а мінімальним моментом тіп) (рис. 5.1), який має значення:

Мтіп = (0,9 + 1,0) М ном.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 474 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...