Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лабораторна робота № 14



Тема: Дослідження роботи комбінаційних схем та автоматів в САПР Multisim.
Мета роботи: Зміст роботи: Організаційні та методичні вказівки: Вивчити принципи роботи шифраторів та дешифратора. Навчитися будувати таблиці істинності та часові діаграми роботи шифраторів та дешифраторів. Дослідження роботи комбінаційних схем та автоматів. Вивчення роботи шифраторів та дешифраторів за допомогою САПР Multisim. Лабораторну роботу проводять після вивчення теми “Шифратори” з підгрупою студентів в два етапи: 1. Підготовчий етап: Вивчення теоретичної частини по темі «Шифратори». 2. Виконавчий етап: Знаходження в базі даних та встановлення в робочій області мікросхем шифраторів. Підключення мікросхем шифраторів до генератора логічних послідовностей та аналізатора логічних функцій і отримання часових діаграм роботи шифраторів. Вивчити принципи роботи різних типів дешифраторів. Навчитися будувати таблиці істинності та часові діаграми роботи дешифраторів.
Технічне забезпечення: ПК.
Програмне забезпечення: ОС Windows, САПР Multisim.
Час: 80 хвилин

 
 

Рисунок 1 Підключення мікросхеми 74148N.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 366 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...