Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Маслини — фарбовані оливки



Мало хто знає, що маслини і оливки - це одне й те ж, ростуть на одному й тому ж дереві, тільки оливки - це ще недостиглі плоди, а маслини - стиглі. Але виробники, щоб не гаяти часу та грошей, не чекаючи, поки маслини визріють, просто... фарбують зелені оливки в чорний колір. Фарбують з допомогою глюконату заліза (Е 597). Додавання в продукти у багатьох країнах цієї речовини заборонено, у нас лише встановлено граничну межу її вмісту. До речі, глюконат заліза застосовують і з лікувальною метою (коли в організмі хворого бракує заліза), проте є ряд протипоказань – його, наприклад, не можна вживати хворим на виразку шлунка, алергію, ревматоїдні артрози. За словами керівника відділу інституту екології та токсикології ім. Медведя Анатолія Подрушняка, перенасичені залізом людські органи не здатні виконувати покладені на них функції.

Як убезпечитися? Відрізнити справжні маслини від пофарбованих оливок досить легко. Пофарбовані - дрібні, чорного кольору, як і рідина, в якій вони містяться у банці. Справжні - у кілька разів більші за оливки, неоднорідного кольору (коричнево-фіолетового), рідина, в якій вони містяться,— коричнево-червона. І звертайте увагу на інформацію на банці. Якщо зазначено, що маслини містять глюконат заліза (Е 579), значить, це псевдомаслини.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 1104 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...