Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Локалізація місця пошкодження кабелю



На магістралях симетричного кабелю широке розповсюдження отримала схема локалізації пошкодження лінійного тракту з використанням кола дистанційного живлення. Мал.1

В ній використовується режим переполюсовки ДЖ, при якому забезпечується дистанційне включення генераторів контролю (ГК) на НПП.. Кожен ГК має свою частоту генерації, і по аналізу частот, сигналів що приймаються можливо судити про місце пошкодження лінійного тракту.

В звичайному режимі роботи системи ДЖ діоди D1, D4, D5 закриті, а D2, D3, D6 відкриті.В результаті обмотки реле Р на НПП зашунтовані (положення контактів реле 1-2 в неробочому стані показано на мал.1), струм через обмотку реле Р не протікає, коло живлення ГК зашунтоване відкритим діодом Д3.

Якщо відбувається обрив лінії (наприклад, після НПП2), то технічний персонал ОПП отримує сигнал про пропадання струму ДЖ і для визначення ділянки обриву міняють полярність напруги в колі ДЖ на зворотню. При цьому діоди D5 опиняються у відкритому стані і на кожному НПП замикається коло: Rе ,діод D5, контакти реле 1-2. Струми, що протікають по цим колам викликають спрацювання реле Р на кожному НПП, так як діоди D6 закриті. Контакти 1-2 розмикаються, що викликає розрив вищезгаданих кіл. Проте на НПП2, після якого сталося пошкодження кола ДЖ, реле Р не спрацьовує, тому коло живлення реле НПП2 зберігається. В наслідок чого утворюється коло ДЖ через діодні четвірки на НПП1 і НПП2, Rе на НПП2 і обмотку реле Р на НПП1. В результаті цього вказані НПП опиняються в робочому стані. Із-за того, що діоди D3 закриті, на ГК в кожному робочому НПП подається живлення, а сигнали з відповідною частотою передаються в сторону ОПП. Кожен ГК має свою фіксовану частоту. За допомогою селективного приладу є можливість визначити номер останнього НПП, з якого отримано сигнал ГК, а, відповідно, підсилювану ділянку, де відбулося пошкодження лінії.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 273 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...