Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ІІ. Завдання та зміст технічного обслуговування



Виходячи з того, що ТО це комплекс робіт,які проводяться з метою підтримання техніки зв’язку в справному або лише працездатному стані під час зберігання, транспортування,підготовки і використання за призначенням,можливо зробити висновок що основними завданнями ТО є:

-попередження передчасного зносу механічних елементів і уходу електричних параметрів апаратури за межі встановлених норм;

- виявлення і усунення несправностей і причин їх виникнення;

- доведення параметрів і характеристик до норм;

- продовження міжремонтних ресурсів(строків) і строків служби;

ТО включає в себе наступні операції:

-контрольні заходи,ціль яких – перевірити працездатність апаратури,виявити відмови і пошкодження,що виникли в процесі застосування за призначенням,встановити характер і велечину відхилення параметрів СП від їх номінальних значень.

-відновлювальні заходи,за допомогою яких відновлюються властивості, втрачені за час від останнього ТО;

-попереджувальні заходи, за допомогою яких своєчасно усуваються можливості відмов, що виникають під час експлуатації СП;

-допоміжні заходи,які проводяться з метою підготовки СП,інструментів,контрольно-вимірювальної апаратури,ЗМП і робочих місць до ТО, а також приведегння обладнання СП і допоміжного обладнання в початковий стан після завершення робіт з ТО.

Технічне обслуговування є однією із форм управління технічним станом СП.Можливо рахувати, що процес зміни стану завжди в кінцевому розумінні пов’язаний з часом. Тому правомірне ствердження:більшому часу відповідає більша імовірність відмови СП.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 1002 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...