Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Режими радіаційного захисту населення



Режим радіаційного захисту населення – це порядок дій людей, застосування засобів та способів захисту в зонах радіоактивного зараження, який виключає радіоактивне ураження людей понад встановлених норм та скорочує до мінімуму вимушену зупинку виробництва.

Типові режими № 1-3 розроблені для непрацюючого населення та передбачує три послідовних етапу регламентуємої поведінки в зоні радіоактивного зараження:

І етап – укриття населення в ПРУ;

ІІ етап – укриття та перебування в домах з короткочасним виходом на відкриту місцевість;

ІІІ етап – проживання населення в домах з обмеженим виходом на відкриту місцевість кожної доби;

Типові режими № 4-7 розроблені для захисту робочих та службовців на об’єктах господарчої діяльності при умовах роботи в виробничих будівлях з Косл=7 в одну або дві зміни (10…12 годин) в умовах проживання і захисту, які обумовлені відповідним режимом.

Ці типові режими також включають три послідовні етапи дій:

І етап – укриття в ПРУ або сховищах з припиненням роботи;

ІІ етап – позмінна робота в виробничих будівлях з відпочинком робочої зміни в захисних спорудах на об’єкті;

ІІІ етап – позмінна робота в будівлях з відпочинком вільної зміни в жилих будівлях та обмеженим перебуванням на відкритій місцевості до 1-2 годин на добу.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 1086 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...