Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Контроль за якістю питної води



Нормування змісту шкідливих домішок у воді є основою забезпечення здоров’я населення. Склад води для споживчого використання повинен відповідати вимогам ДСТУ «Вода питна»: сухий залишок не повинен перевищувати 1000 мг/л; концентрація сульфатів – не вище 500 мг/л; хлоридів – не більш 350 мг/л. Концентрація хімічних речовин не повинна перевищувати гранично припустимі концентрації для води.

Первинний контроль якості води проводять заклади й організації,у централізованого веденні яких знаходяться системи водо забезпечення («Луганськвода», Міськводоканал»).

Перелік й частоту проб узгоджують з СЕС (Районними, міськими, обласною). Державний контроль щодо якості води централізованих систем господарчо-питного водопостачання здійснюється за програмою та в терміни, які зазначені органами санепідемслужби.

Контроль за станом атмосферного повітря.

Виробничий контроль за охороною атмосферного повітря здійснюється підприємствами, закладами, організаціями на базі об’єктових лабораторій. Контроль на місцевому та регіональному рівнях проводять державні екологічні інспекції та санітарно-епідеміологічні станції.

Органи державної виконавчої влади, регіонального та місцевого самоврядування, підприємства, заклади, організації незалежно від форм власності зобов’язані здійснювати заходи, які спрямовані на запобігання забруднення оточуючого середовища та атмосфери шкідливими викидами. Закон України від 21.06.01р. № 25566-ІІІ «Про охорону атмосферного повітря»регламентує нормативи шкідливих викидів в атмосферу.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 293 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...