Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір типу пальового фундаменту, глибини закладення ростверку і попереднє призначення його розмірів



На суходолі і водотоці при глибині менш 3 м пальові фундаменти проектуються з низьким ростверком. Верхній обріз низького ростверку розташовується так само, як і обріз фундаменту неглибокого закладення.

Підошва низького ростверку розташовується:

- у непучинистих ґрунтах – на будь-якому рівні;

- у пучинистих – на глибині не менш +0,25 м;

- у руслі ріки – нижче місцевого розмиву.

При цьому треба мати на увазі, що мінімальна товщина (висота) ростверку м.

Розміри ростверку по верху визначаються розмірами основи моста (величини розширення ростверку по верхньому обрізу такі ж, як для фундаменту неглибокого закладення); по низу – площею, необхідною для розміщення паль. Варто мати на увазі, що сенс роботи пальового фундаменту – передача тиску на глибину, на відміну від фундаменту неглибокого закладення, який працює за рахунок передачі тиску по площі підошви. Тому пальовий фундамент може економічно конкурувати з фундаментом неглибокого закладення, якщо площа підошви ростверку буде менше площі підошви останнього. Через це рекомендується приймати таку кількість паль, щоб їх можна було розмістити в ростверку з мінімальними розмірами в плані, тобто з розмірами по верхньому обрізу. У випадку, якщо це не виходить, подовження підошви ростверку виконується уступами висотою м і шириною не більш .

Мінімальна відстань між осями паль у ростверку 3d (де d – розмір сторони поперечного перерізу палі), максимальна – 6d. Звис ростверку (відстань від краю ростверку до краю найближчої палі) повинний бути не менш 0,25 м.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 364 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...