Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мікроеволюція



Мікроеволюція – це сукупність еволюційних процесів, які відбуваються в популяціях одного виду. Згідно із сентитичного гіпотезою еволюції, єдиним джерелом спадкової мінливості є мутації. Природний добір, на думку авторів синтетичної гіпотези, спрямовує різні елементарні спадкові зміни фенотипів, що виникли внаслідок мутацій, на утворення пристосувань організмів до умов навколишнього середовища. В цьому полягає творча роль природного добору. Тому його часто називають рушійною силою еволюції.

На характер еволюційнихзмін у популяціях впливають хвилі життя, дрейф генів та ізоляція. Якщо всі популяції обмінюються генетичною інформацією у результаті парування особин із різних популяцій, то будь – якому випадку видзмінюється як одне ціле. Якщо ареал певного виду дуже широкий і охоплює різні кліматичні зони, або різні популяції дещо відрізняються одна від одної звязками живлення, особливостями міграції, термінами розмноження, то їх часто згруповують у підвиди.

Підвиди – сукупність подібних між собою популяцій, які відрізняються від інших популяцій того самого виду однією або кількома станами ознак. Існування підвидів свідчить про екологічну пластичність виду, тобто про йогоз датність пристосовуватись до різноманітних умов довкілля.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 377 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...