Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 6



Як довести в експерименті, де розташовані центри, що створюють позу антигравітації – значно підвищують тонус м’язів-екстензорів? Намалювати схему, що пояснює механізми підвищення тонусу екстензорів.

Відповідь:

Завдання 7

При дії сильного звукового і світлового подразників у кота не спостерігається поворот голови, вушних раковин, очей в бік подразника. Назвіть можливі пошкодження на рівні стовбура мозку.

Відповідь:

Завдання 8

В чому фізіологічна роль одночасної активації низхідними руховими шляхами альфа та гамма мотонейронів?

Відповідь:

Завдання 9

У людини відбувся крововилив у внутрішню капсулу головного мозку. М’язи якої половини тіла і чому не будуть довільно скорочуватися завдяки пошкодженню низхідних провідних шляхів? Назвіть їх та намалюйте схему.

Відповідь:

Завдання 10

У людини після травми хребта має місце поперечне пошкодження спинного мозку на рівні С8. Чи зможе ця людина сидіти, ходити, довільно рухати верхніми кінцівками?

Відповідь

Протокол перевірено. ________________________

(підпис викладача, дата)

Література

Основна

1.Нормальна фізіологія / 3а ред. В. I. Філімонова.—■ К.: 3доров'я, 1994.— С. 141 - 167.

2. Посібник з фізіології. За редакцією проф. В.Г.Шевчука. Вінниця: Нова книга, 2005. С.68-144.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 883 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...