Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стратегії управління сторінковою пам'яттю



Програмне забезпечення підсистеми управління пам'яттю пов'язане з реалізацією наступних стратегій:

Стратегія вибірки (fetch policy) - в який момент слід переписати сторінку з вторинної пам'яті в первинну. Існує два основні варіанти вибірки - за запитом і з попередженням. Алгоритм вибірки за запитом вступає в дію в той момент, коли процес звертається до відсутньої сторінки, вміст якої знаходиться на диску. Його реалізація полягає в завантаженні сторінки з диска у вільну фізичну сторінку і корекції відповідного запису таблиці сторінок.

Алгоритм вибірки з попередженням здійснює випереджаюче читання, тобто окрім сторінки, що викликала виняткову ситуацію, в пам'ять також завантажується декілька сторінок, що оточують її (зазвичай сусідні сторінки розташовуються в зовнішній пам'яті послідовно і можуть бути лічені за одне звернення до диска). Такий алгоритм покликаний зменшити накладні витрати, пов'язані з великою кількістю виняткових ситуацій, що виникають при роботі із значними об'ємами даних або коди; крім того, оптимізується робота з диском.

Стратегія розміщення (placement policy) - в яку ділянку первинної пам'яті помістити сторінку, що поступає. У системах із сторінковою організацією все просто - в будь-який вільний сторінковий кадр. У разі систем з сегментною організацією необхідна стратегія, аналогічна стратегії з динамічним розподілом.

Стратегія заміщення (replacement policy) - яку сторінку потрібно виштовхнути в зовнішню пам'ять, щоб звільнити місце в оперативній пам'яті. Розумна стратегія заміщення, реалізована у відповідному алгоритмі заміщення сторінок, дозволяє зберігати в пам'яті найнеобхіднішу інформацію і тим самим понизити частоту сторінкових порушень. Заміщення повинне відбуватися з урахуванням виділеного кожному процесу кількості кадрів. Крім того, потрібно вирішити, чи повинна сторінка, що заміщається, належати процесу, який ініціював заміщення, або вона має бути вибрана серед всіх кадрів основної пам'яті.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 680 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...