Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Архітектурні засоби підтримки віртуальної пам'яті



Очевидно, що неможливо створити повністю машинно-незалежний компонент управління віртуальною пам'яттю. З іншого боку, є істотні частини програмного забезпечення, пов'язаного з управлінням віртуальною пам'яттю, для яких деталі апаратної реалізації абсолютно не важливі. Одним з досягнень сучасних ОС є грамотне і ефективне розділення засобів управління віртуальною пам'яттю на апаратно-незалежну і апаратно-залежну частини. Коротко розглянемо, що і яким чином входить в апаратно-залежну частину підсистеми управління віртуальною пам'яттю. Компоненти апаратно-незалежної підсистеми будуть розглянуті в наступній лекції.

У найпоширенішому випадку необхідно відобразити великий віртуальний адресний простір у фізичний адресний простір істотно меншого розміру. Призначений для користувача процес або ОС повинні мати можливість здійснити запис за віртуальною адресою, а завдання ОС – зробити так, щоб записана інформація опинилася у фізичній пам'яті (згодом при браку оперативної пам'яті вона може бути витиснена в зовнішню пам'ять). У разі віртуальної пам'яті система відображення адресних просторів окрім трансляції адрес повинна передбачати ведення таблиць, що показують, які області віртуальної пам'яті в даний момент знаходяться у фізичній пам'яті і де саме розміщуються.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 628 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...