Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ріст і розвиток сільськогосподарських тварин



Індивідуальний розвиток охоплює морфологічні, біохімічні та фізіологічні зміни, які відбуваються в організмі тварин різних видів від часу утворення зиготи і до кінця використання або життя тварин.

У 1866 р. німецький вчений Е. Геккель обгрунтував і сформу­лював так званий біогенетичний закон і ввів у біологію терміни "онтогенез" та "філогенез". Онтогенез означає індивідуальний розвиток особин, філогенез - історичний розвиток виду. Ці процеси взаємопов'язані.

Професор К.Б. Свєчин в індивідуальному розвитку розрізняє два основних процеси: ріст і диференціювання. Ріст - це збільшення маси клітин організму, його тканин та органів, їхніх лінійних і об'ємних розмірів, яке відбувається головним чином за рахунок кількісних змін живої речовини внаслідок новоутворень. Диференціювання - це виникнення в процесі розвитку організму біохімічних, морфологічних та функціональних відмінностей між клітинами, тканинами й органами.

Кількісні та якісні зміни в різні періоди розвитку організму зумовлені еволюційно і відбуваються за постійної взаємодії спадкової основи (генотипу) та умов зовнішнього середовища. В процесі індивідуального розвитку спостерігається певна періодичність, про що свідчить різна швидкість росту органів і тканин тіла, періодичність та ритмічність реакцій організму на закономірні зміни у зовнішньому середовищі.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 2030 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...