Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 11. Студентка завтра повинна складати два іспити: з мікроекономіки та менеджменту



Студентка завтра повинна складати два іспити: з мікроекономіки та менеджменту. Вона почуває себе впевнено в мікроекономіці, але хвилюється з приводу менеджменту.

Студентка хотіла б максимізувати кількість балів з обох дисциплін. На підготовку до іспитів вона має лише годину. В залежності від того, скільки вона затрачує додаткових хвилин на підготовку до кожного іспиту, вона очікує отримати наступні бали:

Кількість хвилин на мікроекономіку Очікувані бали з мікроекономіки Кількість хвилин на менеджмент Очікувані бали з менеджменту
       
       
       
       
       
       
       

Яким чином студентці потрібно використати цей час, щоб максимізувати кількість балів з обох дисциплін?

Поясніть, чому їй не слід присвячувати всю годину вивченню більш складної для неї дисципліни – менеджменту.

Задача 12.

Раціональний споживач має доход 64 грн., який витрачає на придбання двох товарів А і В. Ціна товару А 8 грн., ціна товару В 8 грн. Оцінка споживачем корисності від придбання товарів наведена в таблиці:

Кількість одиниць товару Загальна корисність,, бали
Товар А Товар В
     
     
     
     
     
     
     

Визначте, яку кількість товару А і товару В придбає раціональний споживач?





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 752 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...