Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задачі. При розв’язуванні задач гідроприводи при розрахунках можна розглядати, як складні трубопроводи з насосною подачею



При розв’язуванні задач гідроприводи при розрахунках можна розглядати, як складні трубопроводи з насосною подачею, а гідродвигуни – як особливі місцеві опори, що визивають втрату тиску DР. Ця величина вважається незалежною від витрати рідини (швидкості переміщення вихідної ланки поршня). Для гідроциліндрів величина DР приблизно визначається, як частка від ділення навантаження вздовж штока на площу поршня з сторони нагнітання.

При розрахунку вказаних систем необхідно врахувати те, що витрата рідини на вході в гідроциліндр з одностороннім штоком відрізняється від витрати на виході, так як площі поршня різні.

Приклад 2.3.1. Визначити повний ККД привода, що складається у насоса, гідромотора, гідроапаратури, якщо ККД насоса hн=0,92, ККД мотора hм=0,94, тиск розвинутий насосом pн=10 мПа, гідравлічні втрати тиску на тертя по довжині труб та в місцевих опорах DР=0,2 мПа.

Розв’язок.

Повний ККД гідропривода дорівнює добутку ККД насоса, ККД мотора і гідравлічного ККД передачі.

ККД гідропередачі дорівнює

hг= =0,98

Тоді повний ККД гідропривода

h=hн×hм×hп=0,92×0,94×0,98=0,847

Приклад 2.3.2. Визначити потужність, спожиту насосом об’ємного гідропривода з дросельним регулюванням (Мал. 22), втрати потужності із-за злива мастила через гідроклапан і ККД гідропривода, якщо зусилля на штоці гідроциліндра F=63 кН.

Прийняти втрати тиску в напорній і зливній лінії однаковими і рівними Dp=0,2 мПа, витрата масла через гідроклапан Qк=1,55 л/хв. Об’ємний і механічний ККД гідроциліндра hо=1, hм=0,97. ККД насоса hн=0,8. Діаметр поршня D=125 мм, діаметр штока d=63 мм. Дросель настроєний на пропуск витрати Qдр=12 л/хв, коефіцієнт витрати дроселя m=0,65, площа його прохідного перерізу S=8 мм2. Густина масла r=850 кг/м3. Втрати масла в гідроапаратурі не приймати до уваги.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 254 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...