Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пристрій для автоматизованого управління конвеєрними лініями фірми 'СИМЕНС-ШУККЕРТ" (ФРГ)



Фірма «Сименс-Шуккерт» (Ерланген) розробила конструкцію стандартної апаратури управління стрічковими конвеєрами, яку можна застосувати разом з енергоустаткуванням, що вже є. Апаратура управління складається з блоку живлення, комутаційного реле і блоків конструкції «Симатік» з штепсельними контактами.

Схема автоматизованого управління конвеєрною лінією використовується для аварійного ручного управління без застосування контрольної апаратури.

За допомогою перемикача подається напруга на апаратуру управління відповідного конвеєра. Для того щоб струм, що проходить через контакти сигнальних пристроїв, не перевищував мінімального значення, передбачені потенціометри; опори захищають електронні пристрої від впливу місткості.

В командоапарат, крім кнопок «пуск» і «стоп», вмонтований багатопозиційний перемикач, який дозволяє управляти окремими конвеєрами або всією конвеєрною лінією автоматично або вручну. Якщо потягнути за шнур аварійного натяжного вимикача (в будь-якому місці по довжині конвеєра), відключається один з конвеєрів, а у разі автоматизації всі конвеєри. Відключення запам'ятовується, Повторне включення лінії можливе лише після підтвердження вимкнення кнопкою «стоп». Рівень завантаження конвеєра контролюється вимикачем з датчиком. Для контролю пробуксовки і обриву стрічки в апаратуру управління вмонтований блок, принцип дії якого засновавий на порівнянні тривалості спрацювання ланки витримки часу з часом зупинки конвеєра, Як датчик використовують безконтактний кінцевий вимикач «Беро», Для контролю швидкості можна використати також механічні датчики.

Вся розглянута апаратура дозволяє лише здійснювати пуск конвеєрної лінії, її останов, а також вимкнення при наявності аварійної ситуацц, але не дозволяє здійснювати управління швидкістю за вхідним вантажопотоком, технічним станом вузлів конвеєра тощо.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...