Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експлуатаційні параметри технічних систем



Дані параметри також суттєво змінюються з удосконаленням техніки, але не завжди в напрямку збільшення. Наприклад, у зв’язку із підвищенням вимог надійності, доводиться миритись з більш коротким терміном служби ТС. Дедалі помітною стає тенденція зменшення розмірів та маси (мініатюризації) ТС. Все більш широке застосування знаходить модульний принцип створення та виготовлення ТС (див. розд. 5.3.3), який спрощує та полегшує її експлуатацію та обслуговування.

Естетичні параметри технічних систем

Важливість даної категорії параметрів підвищується. На даний момент лише для невеличкої множини класів ТС естетичні параметри не мають значення. Привабливий зовнішній вигляд виробу, як відмічалось вище (див. розд. 7.1.6), не лише сприяє кращому сприйняттю його споживачем, але і забезпечує підвищення продуктивності праці.

Ергономічні параметри технічних систем

Потреба враховувати параметри даної категорії виникла відносно нещодавно. В цьому зв’язку, слід відрізняти вимоги, що випливають з психології та фізіології людини, від перебільшених претензій на оригінальність. Тому вважається, що ергономіка повинна займатись задачами розробки ТС з врахуванням можливостей людини, а також проблемами охорони її здоров’я.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 336 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...