Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Витрата мастил



Витратою мастил і спеціальних рідин (окрім етилового спирту й охолоджуючої низькозамерзаючої рідини) вважається кількість мастил та спеціальних рідин, виданих з пункту заправки пальним (складу) військової частини (корабля) на машини (агрегати) за роздавальними відомостями або накладними відповідно до діючих норм.

Витрата пластичних мастил нормативна ( ) при використанн і техніки визначається розрахунковим способом в залежності від витрати пального фактичної та норми витратипластичних мастил:

при

Однак, якщо витрата пального фактична перевищує витрату пального нормативну, то витрата пластичних мастил нормативна визначається:

при

Витрата пластичних мастил нормативна ( ) на утримання (проведення номерних технічних обслуговування та ремонтів), консервацію, переконсервацію, переведення техніки на сезонну її експлуатацію бронетанкового озброєння, автомобільної техніки, інженерної техніки, пересувних вантажопідйомних, підйомно-транспортних та дорожніх народногосподарських машин, технічних засобів дорожньої служби і служби пального, агрегатів (стаціонарних та пересувних) встановлюється відповідниминормами.

Витратою мастилфактичною ( ) вважається та кількість мастил, яка використана для поповнення у вузлах тертя або для проведення номерних технічних обслуговувань та ремонтів, консервації, переконсервації, переведення техніки на сезонну її експлуатацію матеріальної частини, відповідно до існуючих норм витрат.

Витрати трансмісійного масла визначаються в цілих одиницях, математично округлюючи отримані значення.

Списання мастил, яке було використано для поповнення у вузлах тертя матеріальної частини, проводиться на підставі акту списання за звітний місяць, видане на утримання (проведення номерних технічних обслуговування та ремонтів), консервацію, переконсервацію, переведення техніки на сезонну її експлуатацію - на підставі акту списання після виконання відповідних робіт.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 790 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...