Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Облік інвестицій, що надають право власності



Згідно з П(С)БО 12” Фінансові інвестиції“ довгострокові інвестиції, що надають право власності, первісно оцінюють і відображають в обліку за собівартістю.

Бухгалтерський облік доагострокових фінансових інвестицій залежить від ступеня впливу та контролю інвестора за операційною та фінансовою політикою компании,у яку вкладено капітал.

Вплив і контроль залежать від кількості акцій з правом голосу, якими володіє підприємство – інвестор,у відношенні до загальної кількості випущених акцій підприємства, у яке у яке вкладаеться капітал.

Таблиця 10.5. Методи оцінки та обліку довгострокових фінансових інвестицій згідно з П(С)БО 12

П(С)БО 12 визначає суттевий вплив як повноваженнябрати участь у прийнятті рішень з фінансової та економічної політики об’єкта інвестування, а не когтроль цієї політики. Якщо підприємство інвестор володіє прямо або непрямо через дочірні підприємства 25% – 50% голосів, вважається, що він має суттєвий вплив. Свідченням суттєвого впливу може бути також:

 представництво у раді директорів або аналогічному керівному органі;

 участь у прийнятті рішень;

 взаємообмін управлінським персоналом;

 забезпечення необхідною технічною інформацією.

Контроль визачається як повноваження,яке надає можливість керувати фінансовою та економічною політикою підприємства з метою одержання вигід від цієї діяльності. Вважається, що інвестор контролює підприємство, коли володіє 50% випущених акцій з правом голосу.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 283 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...