Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інформаційні системи в логістиці



Інформаційні потоки в сукупності (інтегровано) складають інформа­ційну систему, яка в той же час є значним елементом будь-якої логістич­ної системи та є її підсистемою. Ця підсистема забезпечує проходження і обробку інформації у логістичній системі та при більш детальному роз­гляді сама розгортається у складну інформаційну систему, що складаєть­ся із різних підсистем.

Рис. 11.2. Суть інформаційної системи

Складність, велика розмірність і наявність великої кількості докумен­тів, що використовуються при управлінні матеріальними пото­ками в логістичній системі, викликали появу за кордоном концепції «Electronic Data Interchange» – EDI («електронного обміну даними»). У найбільш загальному трактуванні EDI становить комп’ютерний інформа­ційний обмін між користувачами з застосуванням стандартного формату даних і який обслуговує сучасні телекомунікаційні технології.

Автоматична система контролю чітко відстежує такі показники процесів, як наявність напівфабрикатів і випуск нової продукції, стан виробничих запасів, обсяг постачання матеріалів та комплектуючих деталей, ступінь виконання замовлень. Структура системи вихідних даних, що використовуються для автоматичного контролю, залежить від особливостей кожного підприємства, для якого складається логістична система зі вказуванням усіх вузлових точок, вхідних та вихідних шляхів до них і відповідних інформаційних потоків.

Організація зв’язків між елементами в інформаційних системах логістики може суттєво відрізнятись від організації традиційних інформаційних систем. Це пов’язано з тим, що в логістичних інформаційних системах мають забезпечуватися інтереси усіх елементів управління матеріальними потоками, а також їх надійна взаємодія.

Інформаційну логістичну систему можна визначити як сукупність взаємопов’язаних засобів обчислювальної техніки, засобів програмування, котрі вирішують ті чи інші завдання управління матеріальними потоками.

Інформаційні системи в логістиці можуть створюватися з метою управління матеріальними потоками на рівні підприємства, а можуть сприяти організації логістичних процесів на території регіонів.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 270 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...