Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види технологічних процесів



Технологічна підготовка виробництва - сукупність заходів, які забезпечують наявність на підприємстві повних комплектів конструкторської і технологічної документації і засобів технологічного оснащення, необхідних для здійснення заданого об’єму випуску продукції з встановленими техніко-економічними показниками [16].

Технологічні процеси можна поділити на одиничні і уніфіковані (рис.8.1).

Одиничний технологічний процес – це технологічний процес виготовлення або ремонту виробу одного найменування, типорозміру і виконання незалежно від типу виробництва [13].

Уніфікований технологічний процес – це технологічний процес, який відноситься до групи виробів і характеризується спільністю конструктивних і технологічних ознак. До уніфікованих належать типові і групові технологічні процеси.

Типовий технологічний процес – технологічний процес виготовлення групи виробів зі спільними конструктивними і технологічними ознаками [13].

Груповий технологічний процес – технологічний процес виготовлення групи виробів з різними конструктивними, але спільними технологічними ознаками [13].

Рисунок 8.1 - Класифікація технологічних процесів за уніфікацією

Робочий технологічний процес – технологічний процес, який виконують за робочою технологічною і (або) конструкторською документацією.

Перспективний технологічний процес – це технологічний процес, який розроблено з використанням сучасних перспективних досягнень науки і техніки, методи і засоби виконання якого повністю або частково належить освоїти на підприємстві.

Проектний технологічний процес – це технологічний процес, який виконують за попереднім проектом технологічної документації.

Тимчасовий технологічний процес – це технологічний процес, який застосовують на підприємстві впродовж обмеженого періоду часу до заміни на більш сучасний.

Стандартний технологічний процес – це технологічний процес, який установлений стандартом.

Комплексний технологічний процес – це технологічний процес, який включає всі операції (технологічні, операції переміщення, контролю і т.д), які потрібні для виготовлення деталі.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 5372 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...