Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 6. У квітні 2003 р. громадяни Плющенко і Михайлова ви­рішили одружитися



У квітні 2003 р. громадяни Плющенко і Михайлова ви­рішили одружитися. За порадою батьків вони через місяць вінчалися в церкві. Порадившись із друзями, молоді вирі­шили, що в сучасних умовах їх шлюб є дійсним за наслід­ками церковного обряду і державної реєстрації в органах РАЦСу не потребує. Через рік унаслідок сварок з чоловіком Михайлова вирішила розірвати шлюб. Проте подану нею заяву про розірвання шлюбу в органі РАЦСу не прийняли, зажадавши представити свідоцтво про укладання шлюбу.

Дайте оцінку діям працівників органу РАЦСу. Чи відпо­відають дії Плющенка і Михайлової при реєстрації шлю­бу вимогам сімейного законодавства?

Задача 7

А. Біценко неодноразово висловлювала претензії своє­му чоловіку з приводу його ставлення до сім'ї, вважаючи, що він недостатньо піклується про дружину і дітей. В об­ґрунтування своєї позиції вона наводила доводи про неви­сокий дохід чоловіка за місцем державної служби і його небажання зайнятися підприємницькою діяльністю. Про­те Д. Біценко вважав її докори несерйозними і не бажав змі­нювати улюбленої професії, яка не приносить великого до­ходу. З цього приводу між подружжям виникали супереч­ки. У сім'ї Д. Біценко поводився гідно, піклувався про ді­тей, займався домашньою роботою. Проте дружина вважа­ла його поведінку неправильною, такою, що руйнує сім'ю.

Переконавшись, що чоловік не збирається змінювати свою поведінку, вона подала заяву до органів опіки та пік­лування, в якій просила вплинути на поведінку чоловіка з метою збереження сім'ї.

Який, на вашу думку, буде результат звернення А. Бі­ценко до органів опіки та піклування? Які принципи сімей-


ного права порушив А. Біценко? Якими органами здійсню­ється захист сімейних прав і за наявності яких підстав?





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 529 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...