Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ЛЕКЦІЯ 1: Загальне введення в комп’ютерну графіку



ЗМІСТ

Тема 1. Загальне введення в комп’ютерну графіку.

Тема 2. Програмне забезпечення комп’ютерної графіки

Тема 3. Апаратне забезпечення комп’ютерної графіки

Тема 4. Введення в геометричне моделювання

Тема 5. Математичні основи векторної графіки

Тема 6. Введення в векторну графіку

Тема 7. Основи пакетів растрової графіки

Тема 8. Основи моделювання в програмі AutoCad.

Тема 9. Елементи трьохвимірного моделювання в пакеті AutoCad. Поверхневі об’єкти. Твердотільне моделювання


ВСТУП

Комп’ютерна графіка – це галузь знань, яка вивчає та розробляє засоби та методи створення графічних зображень об’єктів за допомогою комп’ютеру. Комп'ютерна графіка в наш час – один із найбільш популярних та перспективних напрямків використання персонального комп'ютера. Вона в повній мірі справдила надії, які на неї покладали: забезпечити спілкування людини з ЕОМ за допомогою зображень і, як наслідок, суттєвим чином спростити взаємодію з комп'ютером. Зображення, створене засобами комп'ютерної графіки, природне для людей і разом з тим забезпечує високу точність та якість при виконанні побудов.

Сучасні промислові підприємства чи конструкторські бюро використовують комп'ютери і спеціальні програми, призначені для розробки конструкторської документації та проектування різноманітних виробів. Застосування обчислювальної техніки в даній галузі, зокрема, комп’ютерної графіки, стало реальністю, довело свою високу ефективність за рахунок підвищення якості та швидкості виконання конструкторської документації. У пропонованому курсі комп’ютерної графіки розглянуто один з аспектів діяльності інженера, пов'язаний з виконанням конструкторської документації за допомогою ЕОМ у режимі використання комп’ютера в якості “електронного кульмана”. Мова йтиме про допомогу комп’ютерної графіки інженеру. Справа в тому, що користувачу пропонується широкий набір ретельно розроблених засобів, що повинні полегшити його роботу в процесі проектування виробу. У кінцевому рахунку рішення залишається за ним, а комп’ютер лише забезпечує йому можливість вибору оптимального варіанту рішення тієї чи іншої задачі.

Виходячи з вищесказаного, зрозуміло, що користувач повинен досконало знати правила оформлення креслярсько-графічної документації (ДСТ ЄСКД), вільно володіти програмними засобами, необхідними для роботи, і мати уявлення про склад і можливості різноманітних програмних продуктів, призначених для цього. Сьогодні вищі та середні спеціальні навчальні заклади приділяють велику увагу застосуванню комп'ютерної техніки в процесі навчання студентів. Уже в рамках вузу необхідно щоб майбутні інженери засвоювали найбільш перспективні технології проектування, здобували навички роботи з комп'ютером і системами машинної графіки. Сприяти цьому, дати початкові знання з комп’ютерної графіки взагалі, та познайомити із сучасними напрямками автоматизації інженерно-графічних робіт, основне призначення даного курсу.


ЛЕКЦІЯ 1: Загальне введення в комп’ютерну графіку.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 804 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...