Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Багаторозрядні суматори



В залежності від того, як передаються коди доданків, можуть бути два способи додавання, а відповідно два типу суматорів: послідовні і паралельні.

Послідовні суматори – це однорозрядні суматори, в яких числа-доданки надходять послідовним кодом і перетворюються на послідовний код сум цих доданків.

Паралельні суматори – це суматори, в яких використовується паралельний код. Такий суматор складається з окремих однорозрядних суматорів в кожному розряді.

На рис. 5 наведена схема паралельного суматора з крізним переносом. Коло крізного переносу є частиною схем суматорів і уявляє собою коло послідовно включених схем І–АБО (І–АБО 1 на рис. 3, 4).

В цьому суматорі n –розрядні числа x 1 x 2 x n і y 1 y 2 y n подаються одночасно на його входи. Перенос р і–1 кожного окремого попереднього однорозрядного суматора подається на вхід переносу наступного однорозрядного суматора.

Швидкодія такого суматора визначається часом сумування в одному розряді t с і часом розповсюдження переносу t р.п. послідовно по всьому n –розрядному суматорі, тобто Т = t с + (n –1) t р.п.. Для підвищення швидкодії суматори виконують з використанням схем з прискореним розповсюдженням переносів (паралельним або груповим).

Суматори в більшості випадків входять до складу структури ВІС мікропроцесорів (складають основу арифметико-логічного блоку мікропроцесора) та інших пристроїв. Але можуть використовуватись як окремі самостійні вузли.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 1459 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...