Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація бухгалтерського обліку. Заява подається особисто власником або уповноваженою особою, або головним бухгалтером лише за наявності паспортів і карток (довідок) про присвоєння



Заява подається особисто власником або уповноваженою особою, або головним бухгалтером лише за наявності паспортів і карток (довідок) про присвоєння ідентифікаційного номера з Державного реєстру фізичних осіб -платників податків та інших обов'язкових платежів.

У заяві наводиться така інформація:

■=> назва податкового органу, за місцем реєстрації суб'єкта господарювання;

^ назва підприємства;

=> місцезнаходження суб'єкта підприємницької діяльності, номер телефону;

<=> відомості про рахунки в банку (банках);

<=> назву та місцезнаходження банку;

■=> виручка від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), майна, необоротних активів за рік;

О середньооблікова чисельність працюючих;

°=> розмір ставки єдиного податку, яка обирається суб'єктом господарювання.

Податковий орган зобов'язаний протягом встановленого законодавством терміну безоплатно видати свідоцтво про право сплати єдиного податку або надати письмову відмову з мотивацією. Свідоцтво видається терміном на один рік.

Після закінчення терміну дії свідоцтва на право сплати єдиного податку, у разі відмови від застосування спрощеної системи оподаткування, а також у випадку ліквідації суб'єкта малого бізнесу - юридичної особи у встановленому законодавством порядку, свідоцтво підлягає поверненню до податкового органу, який його видав.

Рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності може бути прийняте платником податку не частіше одного разу на календарний рік.

Якщо суб'єкт малого підприємництва, який перейшов на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, бажає повернутися до раніше встановленої системи оподаткування, він повинен не пізніше, ніж за 15 днів до закінчення попереднього звітного (податкового) періоду (кварталу) подати відповідну заяву до органу державної податкової служби і з початку наступного звітного (податкового) періоду (кварталу) повернутися до загальної системи оподаткування.






Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 190 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...